Pljačkaši ranili sveštenika i pretukli njegovu suprugu FOTO

Goran Obradović
Pljačkaši ranili sveštenika i pretukli njegovu suprugu FOTO

Derventa - Policija traga za dvojicom razbojnika koji su hicem iz pištolja ranili u glavu pravoslavnog sveštenika Savu Todorovića (56) i pretukli njegovu suprugu Jelicu u Kalenderovcima kod Dervente prilikom provale u njihovu porodičnu kuću.

Razbojnici su u kuću provalili u četvrtak oko 22.30 časova, a jedan od njih je iz pištolja pucao u sveštenika, koji je sa teškim povredama prebačen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci iz kojeg su saopštili da nije životno ugrožen. Jelica Todorović, koja je zadobila lakše povrede, u petak je na sopstveni zahtjev puštena iz bolnice u Doboju na kućno liječenje.

U Centru javne bezbjednosti Doboj potvrdili su da su razbojnici provalili u kuću i vezali sveštenika i njegovu suprugu.

- Oni su ih vezane tukli, a potom je jedan od provalnika hicem iz pištolja ranio sveštenika u glavu, a i Jelica je zadobila povrede po glavi i tijelu - rekli su CJB Doboj, navodeći samo inicijale.

Kada su komšije Todorovića čule pucanj iz kuće, krenuli su da vide šta se dešava kod sveštenika.

- Razbojnici su uočili komšije koje su se približavale kući i iskočili kroz prozor, a potom su se udaljili u nepoznatom pravcu. Nekoliko komšija krenulo je za razbojnicima, a oni su tom prilikom ispalili nekoliko hitaca prema njima, ali niko nije povrijeđen - ispričao je izvor blizak istrazi.

Mještani sela Kalenderovci su u šoku i ističu da od straha ne smiju ništa da pričaju o ovom događaju, jer se plaše za sopstveni život.

- Još ne mogu da vjerujem da je neko napao sveštenika Savu i njegovu suprugu. Kada je neko napao tako dobrog i plemenitog čovjeka, onda su spremni da napadnu bilo koga u našem selu - ispričao je jedan od mještana.

On je dodao da su i prije sedam dana nepoznati razbojnici provalili u kuću sveštenika Save.

- U noći između 25. i 26. maja nepoznati razbojnici su provalili u kuću, ispreturali stvari i ukrali određenu količinu novca, ali tada na sreću nije bilo nikog u kući. Pretpostavljamo da je riječ o istim razbojnicima - istakao je pomenuti mještanin.

On je dodao da u selu u posljednje vrijeme nisu primijetili neku nepoznatu ili sumnjivu osobu. Prema njegovim riječima, sveštenik Savo je opljačkan i prije četiri godine.

- Lopovi vjerovatno dođu u selo i obiđu sve kuće i traže nekog ko po njihovom mišljenju može da ima više novca u kući. Vjerujem da je tako bilo i u ovom slučaju. Vjerovatno su čuli da sveštenik radi u četiri crkve u okolnim selima pa su mislili da ima više novca u kući - izjavio je pomenuti mještanin.

Komšinica porodice Todorović, koja takođe nije željela da joj pominjemo ime, rekla je da je u četvrtak uveče čula pucanj iz sveštenikove kuće.

- Strah me da prođem pored sveštenikove kuće, mislim da od straha večeras neću moći da zaspim. Cijelo selo je u strahu i nadamo se da će policija što prije uhapsiti razbojnike - dodala je ova mještanka.

Povrede

U Centru javne bezbjednosti Doboj rekli su, navodeći inicijale, da je poslije razbojništva sveštenik Savo prevezen u Klinički centar Banjaluka, a Jelica u Regionalni medicinski centar Doboj.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka je saopšteno da je sveštenik trenutno u stabilnom stanju i da će biti operisan.

- Metak je okrznuo lobanju i napravio manju frakturu lobanje i nagnječenje mozga - navela je načelnik Klinike za neurohirurgiju Vesna Ivanišević.

Njegova supruga Jelica Todorović zadobila je lakše povrede.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana