Пљачкаш Вицко иде иза решетака

Небојша Томашевић
Пљачкаш Вицко иде иза решетака

Бањалука - Вид Сладојевић звани Вицко (30) из Мркоњић Града осуђен је у бањалучком Окружном суду на пет и по година затвора јер је починио четири разбојништва током којих је пријетећи ножем из три продавнице у Бањалуци отео око 2.180 КМ.

Пресуди је претходило признање кривице које је прихватило вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић. Сладојевић је обавезан да врати украдене 1.943 КМ, те плати судски паушал и надокнаду адвокату. Он је рекао да ће му бити потребна два мјесеца да скупи тај новац. С обзиром на то да власници једне од опљачканих продавница нису доставили одштетни захтјев, Сладојевић није обавезан да врати тај новац, што износи око 200 КМ. Судија Гаврић је истакао да је Сладојевићу ублажена казна испод законског минимума.

- Суд је као олакшавајуће цијенио признање оптуженог и чињеницу да је неосуђиван и млад. Надамо се да ће казна утицати да више не чините кривична дјела и да се више нећемо виђати - казао је судија Гаврић оптуженом Сладојевићу који је мирно испратио објаву пресуде.

Према пресуди, Сладојевић је 2016. и 2017. године пријетећи ножем опљачкао продавнице “Валентино”, “Бокић” и два пута продавницу “Шери”. Прву пљачку починио је 9. октобра 2016. године када је упао у продавницу “Шери” у бањалучкој улици Симе Матавуља и затражио допуну и цигарете. Када се радница сагнула, затражио је новац рекавши да ће је заклати и пријетећи кренуо ка њој. Она је из страха пала, а разбојник је отворио ладицу, из новчаника узео 143 КМ и побјегао. Само 12 дана након ове пљачке ишао је у други “поход”, када је на његовој мети била продавница “Бокић” у улици Василија Острошког одакле је пријетећи ножем отео 650 КМ. Затим је 25. фебруара 2017. године оробио продавницу “Валентино” у улици Тромеђа, гдје је радници ставио нож под грло и оборио је тражећи новац. Тада је из касе узео 1.193 КМ и побјегао. Посљедњу пљачку починио је 29. априла лани када је по други пут упао у продавницу “Шери”, радници пришао с леђа и држећи нож ухватио је за врат те тражио новац. Радница је тада од њега отела нож ухвативши га за оштрицу и истрчала напоље, а разбојник је из касе узео 200 КМ и побјегао.

Истрага

Против Вида Сладојевића води се други кривични поступак, такође због крађе. Њега полиција из Мркоњић Града терети да је опљачкао продавницу. Према полицијском извјештају, он је 22. септембра 2016. године с капуљачом на глави ушао у продавницу у мркоњићкој улици Цара Душана и од раднице украо око 600 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана