Plin razorio vikendicu inspektorke u Banjaluci

nezavisne.com
Plin razorio vikendicu inspektorke u Banjaluci

Banjaluka - Jasminki Čapljak (58), inspektorki rada u Gradskoj upravi grada Banjaluka, u eksploziji je uništena vikendica u Priječanima, a dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je za sve kriv - plin.

O kakvoj je eksploziji riječ, svjedoči i podatak da su dijelovi objekta, poput letava, pronađeni nekoliko desetina metara dalje. Izuzev temelja, koji je ostao čitav, skoro sve ostalo je pretrpjelo velika oštećenja.

Krov nije oštećen, ali je zato veći dio zdanja doslovno iščupan iz zemlje, tako da je vikendica ostala ni na nebu ni na zemlji. Naime, jedan njen dio ostao je na tlu, a drugi je odignut od zemlje nekoliko metara, pa od sanacije, po svemu sudeći, nema ništa.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je plin ostao otvoren, te se, kako je teži od vazduha, spustio na tlo.

“Potom je usljed elekticiteta uređaja došlo do varničenja i ekspozije, odnosno urušavanja vikendice”, kažu izvori bliski istrazi, te dodaju da u objektu u tim momentima nije bilo nikog, tako da povrijeđenih nema.

I sama Čapljakova, koja radi u Odjeljelju za inspekcijske poslove grada Banjaluka, dala je izjavu policiji, u kojoj je i iznijela pretpostavku da je eksploziju izazvala ostavljena plinska boca, koju je držala ispred vikendice.

Iz Gradske uprave rekli su da, prema njenoj izjavi, u proteklom periodu nije imala nikakvih neugodnosti, niti je primala prijetnje bilo koje vrste. Gradska uprava od policije očekuje da istraži ovaj slučaj i utvrdi tačan uzrok eksplozije.

Iz policije su potvrdili da su pretpostavke inspektorke opravdane, odnosno da uviđajem nisu uočeni tragovi koji upućuju na djelovanje eksplozivne naprave, te da je do eksplozije došlo zbog ispuštanja gasa iz boce za domaćinstvo.

“Svi tragovi na licu mjesta su izuzeti i biće predmet vještačenja”, kazali su iz PU Banjaluka.

Mještani Priječana, koji žive nedaleko od mjesta gdje se nalazi(la) vikendica inspektorke, kažu da su u četvrtak čuli snažnu eksploziju.

“Bio sam na livadi, a onda je odjednom odjeknulo. Baš se jako čulo, ali nisam prilazio toj vikendici, niti me zanima šta se desilo. Gledam svoja posla. Ta vikendica je usamljena, u šumi, ali nedaleko od nje imate još dosta sličnih objekata. Oko pola kilometra dalje je i vikendica Mladena Ivanića, člana Predsjedništva BiH”, kaže za “Nezavisne” jedan mještanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana