Pjevač ) iz Mrkonjić Grada poginuo putujući na slavu

Nevena Bunić
Pjevač ) iz Mrkonjić Grada poginuo putujući na slavu

Mrkonjić Grad - Pjevač Đurađ Đuranović (33) iz Mrkonjić Grada poginuo je u sudaru "audija" i "mercedesa" na magistralnom putu u mjestu Brdo kod ove opštine.

Saobraćajna nesreća desila se juče 15 minuta poslije ponoći kada je došlo do direktnog sudara ova dva automobila. Đuranović je bio za volanom "audija" i stradao je na licu mjesta, dok je Slobodan Vasić (51), koji je upravljao "mercedesom", prošao sa lakšim povredama i nakon zbrinjavanja u Univerzitetskom kliničkom centru RS pušten je na kućno liječenje.

Prema nezvaničnim informacijama, Đuranović je kobne večeri vozio iz pravca grada prema Balkani, gdje je išao na slavu Časne verige kod prijatelja, dok je Vasić vozio iz suprotnog pravca. Navodno je brza vožnja dovela do direktnog sudara, ali još nisu poznate sve okolnosti nesreće. Jedan od mještana, kojeg je probudio jak udar, kazao je da je povrijeđeni Vasić poslije sudara bio svjestan.

- Čuo sam kako neko iz "mercedesa" doziva pomoć. Zaustavili su se drugi vozači i pokušavali su da ga izvuku iz auta, a ja sam otrčao do "audija" da vidim šta je sa drugim vozačem - ispričao je ovaj mještanin, čiju izjavu su prenijeli portali.

Kada je prišao autu, ugledao je mladića oblivenog krvlju.

- Preminuo je nedugo zatim pred mojim očima - rekao je šokirani mještanin.

Đuranović je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece.

- Đuka je imao kćerkicu, a prije desetak dana je postao otac još jedne djevojčice. Bio je dobar i pošten, svi u gradu su ga voljeli - pričaju potreseni sugrađani.

Nastradali pjevač od djetinjstva se bavio muzikom, a snimio je i niz kompozicija. Potiče iz muzičke porodice i njegov otac Marko je takođe pjevač, kao i sestra i brat Aleksandra i Savo. Poznat je i po duetu sa pjevačicom Anabelom Atijas, koja je juče za srpske medije izjavila da joj je Đuka bio jedan od najbližih ljudi u životu.

- Čuli smo se pre tri dana. Čestitao mi je rođendan i obećao da će doći da naknadno proslavimo. Bio je moj veliki prijatelj, moj suprug ga je obožavao, i on njega. Velika tragedija je ovo što se dogodilo. Toliko sam tužna, kao da mi je rod rođeni. Bio je anđeo, ljudina, borac veliki. Ne mogu da verujem da ga nema - kazala je Atijasova.

Obdukcija

Na lice mjesta ubrzo nakon stravične nesreće stigla je policija, kao i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci koji su obavili uviđaj.

- Naložili smo da se preduzmu sve radnje i vještačenja kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće. Naložena je i obdukcija tijela stradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Srpske - naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana