Pješaka prignječio kamion, porodica sletjela u Vrbas

Nebojša Tomašević
Pješaka prignječio kamion, porodica sletjela u Vrbas

Prijedor - Pješak Sead Žerić (61) iz Prijedora je poginuo nakon što ga je jedan kamion prikliještio uz drugi koji je bio parkiran u prijedorskoj ulici, dok je u Banjaluci za dlaku izbjegnuta tragedija kada je porodica Zlatana Zulića "golfom" sletjela u Vrbas u naselju Karanovac.

Zulići su u korito Vrbasa, duboko oko desetak metara, sletjeli u petak ujutro i vozilo se zaustavilo zadnjim dijelom u plitkoj vodi. "Golfom" je upravljao Zlatan, a s njim su bili supruga A. S. te dvoje djece D. Z. (7) i L. Z. (3) koje je Zlatan izvukao iz vozila. Ovom prilikom lakše su povrijeđena djeca, dok su Zlatan i supruga prošli bez povreda.

U Policijskoj upravi Banjaluka istakli su da uzrok nesreće još nije utvrđen, a nisu mogli navesti više detalja, jer nije bio završen uviđaj i istraga. Zlatan je ispričao da je prolazeći kroz naselje Karanovac njegovo vozilo iznenada "zaplesalo".

- Osjetio sam da se vozilo ljulja i stisnuo sam kočnicu da ga smirim, ali sam onda izgubio kontrolu i vozilo se okrenulo na putu. Zadnjim dijelom sletjeli smo niz korito rijeke i upali u vodu. Srećom, tu je plićak, pa se vozilo zaustavilo i samo je zadnji dio bio malo potopljen - kazao je Zulić i istakao da je uspio da izvuče suprugu i djecu na obalu.

Zulićev "golf" su iz rijeke izvukli pripadnici banjalučke Vatrogasne brigade, a u tome su im pomogli i pripadnici Rafting kluba "Kanjon". Vozilo je izvučeno specijalnim sajlama uz pomoć kamiona, a u akciji je učestvovalo desetak vatrogasaca. Pri ovom slijetanju automobil nije puno oštećen.

Samo dan ranije desila se stravična saobraćajna nesreća kada se pješak Sead Žerić u nezgodnom trenutku našao između dva kamiona u prijedorskoj ulici Omladinski put. Prema informacijama iz Policijske uprave Prijedor, Žerić je nastradao u četvrtak u 16.45 časova.

- Nesrećni čovjek se kretao iza kamiona "man", koji se zaustavio zbog kvara. U tom momentu naišao je kamion "dajmler benc" koji je vozio Danko A. te je naletio na Žerića i prignječio ga uz parkiran kamion. Pješak je zadobio teške povrede od kojih je preminuo. Navodno mu je pukla butna arterija - kazao je izvor blizak istrazi.

Teža saobraćajna nesreća dogodila se u petak u Ramićima kod Banjaluke kada je "kedi" jedne firme za prevoz auto-dijelova udario u "ford fokus" koji je vozio Želimir Kremenović. Tom prilikom povrijeđeni su Kremenović i djevojka Jovana, koja je bila sa njim u automobilu. Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo kada je Kremenović usporio u namjeri da skrene s puta i tada ga je sustigao "kedi" te udario otpozadi, a vozilo odbacio na kamion koji je bio ispred njega i takođe skretao. Saobraćajna nesreća se dogodila i u Gradišci gdje je pri slijetanju "dačije logan" povrijeđen vozač Goran Gajić (58) iz Kozarske Dubice. On je vozilom sletio u četvrtak oko 18.30 časova u mjestu Gašnica kod Gradiške. Gajić je tad zadobio teže povrede i prevezen je u Opštu bolnicu Gradiška, gdje je zadržan. Nije saopšten stepen njegovih povreda.

Klinički

Povrijeđena djeca Zlatana Zulića D. Z. (7) i L. Z. (3) nakon nesreće prevezena su u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Iz ovog centra su saopštili da su oni nakon pregleda pušteni na kućno liječenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana