Пиромани запалили два камиона у Санском Мосту

nezavisne.com
Пиромани запалили два камиона у Санском Мосту

​Сански Мост - Припадници Министарства унутрашњих послова УСК трагају за непознатим лицима која су осумњичена за подметање пожара под камионима у власништву фирме “Татаревић” из Санског Моста, при чему су у потпуности уништена два теретна возила.

Овај догађај се збио у ноћи између уторка и сриједе на подручју села Напреље, гдје су камиони у том тренутку били паркирани.

О пожару је Ватрогасну јединицу у Санском Мосту обавијестио возач камиона, али су возила практично изгорјела док су ватрогасци дошли на лице мјеста.

Према ријечима портпарола МУП-а УСК Снежане Галић, полиција је обавијештена о овом догађају те су на лицу мјеста обављене потребне увиђајне радње.

“На мјесто догађаја изашао је инспектор за пожаре и утврђено је како се ради о пожару који је подметнут испод предњег десног точка камиона МАН. Ватра се потом проширила и на сусједни камион волво, који је био паркиран у непосредној близини”, истакла је Галићева за “Независне”.

Она је додала како је ово кривично дјело оквалификовано као изазивање опште опасности, а полиција трага за починиоцима.

Велид Татаревић, власник ове фирме, рекао је како му је нанесена директна материјална штета, коју је процијенио на око 150.000 марака, и да је спријечен да обавља своју дјелатност. Истакао је да не зна шта би могли бити мотиви овог пожара и додао да има повјерење у истражне органе који раде на овом случају.

Иначе, фирма “Татаревић” се бави превозничком дјелатношћу и искориштавањем камена, с обзиром на то да су власници концесије на оближњем каменолому у селу Миљевци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана