Пијани возачи аутобуса искључени из саобраћаја, требали возити дјецу на излет

Агенције
Пијани возачи аутобуса искључени из саобраћаја, требали возити дјецу на излет

Бијељина – Два возача аутобуса из Бијељине Ј.Б. и Н.Г. искључена су из саобраћаја након што је код њих алкотестирањем утврђено присуство алкохола у организму.

Наиме, полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина извршили су контролу возача и возила који су вршили организовани превоз ученика основних школа у Бијељини на једнодневни излет у Србију.

Приликом тестирања возача Ј.Б., који је управљао са возилом аутобус марке ''Сетра'', утврђено је присуство алкохола у организму у количини од 0,35 г/кг. Њега је замијенио други возач.

“Приликом увида у документацију односно у потврду о техничкој исправности возила  провјером је утврђено да иста не припада наведеном возилу. Надаље, контролом техничке исправности возила утврђено је да наведени аутобус технички неисправно возило, те је искључен из саобраћаја”, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Возач Н.Г., који је управљао возилом марке ''Неоплан'', је имао 0,74 алкохола у организму.

“Због почињених прекршаја возачима су издати прекршајни налози, док ће против одговорних лица у правном лицу и самих правних лица због почињених прекршаја бити поднет захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду у Бијељини”, рекли су у ПУ Бијељина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана