Пијан упуцао комшиницу у леђа

Невена Бунић
Пијан упуцао комшиницу у леђа

Велика Кладуша - Полиција је ухапсила Ш. Е. (34) из Велике Кладуше због сумње да је пијан хицем из ваздушне пушке ранио жену А. Е. и нанио јој лакше повреде.

Све се десило у петак предвече када је Ш. Е. сједио и пио испред куће са друштвом. У једном моменту узео је ловачку пушку и у леђа погодио жену која се налазила у близини.

Према незваничним информацијама, мушкарац је ранио комшиницу. Случај је полицији пријавио комшија Л. Е. (51) коме је повријеђена жена свастика. Након рањавања, на лице мјеста дошла је екипа хитне помоћи која је збринула рањену жену. Полиција је привела Ш. Е. и након испитивања пустила га на слободу. Није познато да ли је намјерно или случајно ранио жену.

 - Испитани мушкарац се терети за изазивање опште опасности. Наши истражиоци раде на расвјетљавању овог случаја - рекла је портпарол МУП-а Унско-санског кантона Снежана Галић.

Ваздушном пушком је само од почетка године у Великој Кладуши рањено четворо људи. Прије само мјесец тинејџерка (15) из ове општине лакше је повријеђена када ју је хицем из ваздушне пушке погодила сестра (16), а све у намјери да је одбрани од пса луталице који су напали сестре у дворишту. Шеснаестогодишњакиња је отрчала у кућу да узме очеву ваздушну пушку да би одбранила млађу сестру. Тинејџерка је хтјела једним хицем да преплаши пса, али је умјесто тога погодила сестру.

Средином фебруара ове године полиција је испитала Е. Карајића (31) због сумње да је ваздушном пушком ранио тешко рођака Е. Карајића (37) испред своје куће у Трнову у Великој Кладуши. Одмах након рањавања, по позиву рањеног, на лице мјеста дошла је полиција и испитала млађег Карајића. Наводно је тридесетједногодишњак био изнервиран што му пси луталице стално долазе пред кућу. Пуцњем је хтио да их  отјера, па је грешком ранио рођака у поткољеницу.

Хицем из ваздушне пушке у јануару лакше је рањена је и Н. Г. (34) када ју је грешком погодио комшија Мујо Реџић (41) испред своје куће у Голубовићима код ове општине. Наводно је Мујо пуцао на псе луталице који су му напали стадо оваца па је грешком погодио комшиницу која се налазила стотињак метара од њега.

Лакше повреде

Након рањавања, на лице мјеста стигла је хитна помоћ која је повријеђену превезла до Дома здравља у Великој Кладуши.

- Након санирања површинских рана на леђима, повријеђена је пуштена је на кућно лијечење. Срећом, повреде нису озбиљне, али је након свега жена веома потресена - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана