Pijan džipom udario čovjeka koji je ležao na asfaltu

Nevena Bunić
Pijan džipom udario čovjeka koji je ležao na asfaltu

Zvornik - Dalibor Mićić (40) iz Zvornika pijan je udario džipom Aleksandra Aleksića (43) iz Šamca, koji je ležao na magistralnom putu u Zvorniku, saznaje „Glas Srpske“.

Pješak je stradao u srijedu oko 17 časova kod semafora na ulazu u centar grada. Prema nezvaničnim informacijama, Mićić je džipom „micubiši“ naletio na Aleksića, koji je u trenutku nesreće ležao na asfaltu, i vukao ga pet metara, nakon čega je zaustavio vozilo. Hitna pomoć je stradalog prevezla u zvornički Dom zdravlja u hiruršku ambulantu, gdje su ljekari konstatovali smrt.

- Osoba je primljena bez znakova života, sa ukočenim zjenicama, bez pulsa, a EKG je pokazao ravnu liniju - rekli su u zvorničkom Domu zdravlja.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač imao 1,21 promil alkohola u krvi, a nakon nesreće je uhapšen. Iz Policijske uprave Zvornik su naveli da je obavljen uviđaj na mjestu nesreće, te da je o slučaju obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

- Tužilac je naložio obdukciju tijela, koja će pokazati okolnosti nesreće, pa i to da li je stradali i prije saobraćajke bio mrtav - rekli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Smrtno stradalih u saobraćajnim nesrećama bilo je i na drugim putevima u BiH. Dž. Š. je preminuo  od zadobijenih povreda nakon što ga je udario kombi za čijim volanom je bio Muhidin H. (39) na raskrsnici ulica Safeta Zajke i Rogatičke u Sarajevu. Poslije nesreće pješak je prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je i preminuo, a vozač kombija je uhapšen.

Z. Z. (58) poginuo je kada je „audijem A4“ sletio s puta u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca. Do nesreće je došlo zbog neprilagođene vožnje vremenskim uslovima, saopštili su iz policije.

Prelazak ulice na neobilježenom pješačkom prelazu mogao je da bude koban za S. M. iz Modriče, koja je povrijeđena nakon što ju je udarila „opel astra“ kojom je upravljao S. S. iz Modriče. Nesreća se dogodila u srijedu u ulici Stepe Stepanovića u Modriči. Poslije ukazane pomoći u Domu zdravlja S. M. je prevezena u dobojsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju.

Tri osobe su povrijeđene u sudaru „renoa klio“ i kamiona „man“ u mjestu Bistarac kod Lukavca. Uviđaj su obavili policajci iz ovog grada, a povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar u Tuzli.

Povrijeđen vozač

M. R. iz Pala teško je povrijeđen u sudaru „kedija“ i „kije sportago“ u Mokrom kod ovog grada.

Nesreća se desila u srijedu u večernjim časovima na magistralnom putu u ovom mjestu. Za volanom „kije“ bio je crnogorski državljanin R. A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana