Пијан џипом ударио човјека који је лежао на асфалту

Невена Бунић
Пијан џипом ударио човјека који је лежао на асфалту

Зворник - Далибор Мићић (40) из Зворника пијан је ударио џипом Александра Алексића (43) из Шамца, који је лежао на магистралном путу у Зворнику, сазнаје „Глас Српске“.

Пјешак је страдао у сриједу око 17 часова код семафора на улазу у центар града. Према незваничним информацијама, Мићић је џипом „мицубиши“ налетио на Алексића, који је у тренутку несреће лежао на асфалту, и вукао га пет метара, након чега је зауставио возило. Хитна помоћ је страдалог превезла у зворнички Дом здравља у хируршку амбуланту, гдје су љекари констатовали смрт.

- Особа је примљена без знакова живота, са укоченим зјеницама, без пулса, а ЕКГ је показао равну линију - рекли су у зворничком Дому здравља.

Алкотестирањем је утврђено да је возач имао 1,21 промил алкохола у крви, а након несреће је ухапшен. Из Полицијске управе Зворник су навели да је обављен увиђај на мјесту несреће, те да је о случају обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини.

- Тужилац је наложио обдукцију тијела, која ће показати околности несреће, па и то да ли је страдали и прије саобраћајке био мртав - рекли су у Полицијској управи Зворник.

Смртно страдалих у саобраћајним несрећама било је и на другим путевима у БиХ. Џ. Ш. је преминуо  од задобијених повреда након што га је ударио комби за чијим воланом је био Мухидин Х. (39) на раскрсници улица Сафета Зајке и Рогатичке у Сарајеву. Послије несреће пјешак је пребачен у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је и преминуо, а возач комбија је ухапшен.

З. З. (58) погинуо је када је „аудијем А4“ слетио с пута у Меденом Пољу код Босанског Петровца. До несреће је дошло због неприлагођене вожње временским условима, саопштили су из полиције.

Прелазак улице на необиљеженом пјешачком прелазу могао је да буде кобан за С. М. из Модриче, која је повријеђена након што ју је ударила „опел астра“ којом је управљао С. С. из Модриче. Несрећа се догодила у сриједу у улици Степе Степановића у Модричи. Послије указане помоћи у Дому здравља С. М. је превезена у добојску болницу, гдје је задржана на лијечењу.

Три особе су повријеђене у судару „реноа клио“ и камиона „ман“ у мјесту Бистарац код Лукавца. Увиђај су обавили полицајци из овог града, а повријеђени су превезени у Клинички центар у Тузли.

Повријеђен возач

М. Р. из Пала тешко је повријеђен у судару „кедија“ и „кије спортаго“ у Мокром код овог града.

Несрећа се десила у сриједу у вечерњим часовима на магистралном путу у овом мјесту. За воланом „кије“ био је црногорски држављанин Р. А.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана