“Pežoom” pregazio trogodišnjaka

Nebojša Tomašević
“Pežoom” pregazio trogodišnjaka

Laktaši - Trogodišnji Goran D. je poginuo, a njegova polusestra Jelena R. (15) teško je povrijeđena kada ih je udario “pežo” kojim je upravljao njihov komšija Bojan Maričić (24) u Bakincima kod Laktaša.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 19 časova nedaleko od kuće stradale djece.

U ovoj tragičnoj nesreći teško je povrijeđen i vozač “pežoa” Maričić. Sa njim se u momentu nesreće u automobilu nalazio i Radoslav Cvikić (38), koji je prošao sa lakšim povredama.

Samo pola časa kasnije i nekoliko kilometara dalje na području Laktaša u mjestu Dovići poginuola je pješak Dragojla Đukić (55) iz Laktaša. Nju je udario “reno”, koji je vozio njen sugrađanin Mirko Rudić (20).

Nesreća u kojoj je poginuo trogodišnjak okovala je Bakince u crno, a brojni mještani ovog sela od šoka ne mogu da dođu sebi. Komšije prepričavaju da je vozač “pežoa” izgubio kontrolu nad automobilom, prešao u suprotnu traku i udario djecu koja su se vraćala iz obližnje prodavnice. Nakon toga se prevrnuo.

Izvor blizak istrazi je kazao da je dječak na mjestu ostao mrtav, dok je djevojčica ostala zarobljena ispod vozila. Istakao je da se sumnja da je velika brzina glavni uzrok nesreće.

Prvi u pomoć nastradalima u ovoj nesreći pritrčao je mještanin Bakinaca Nenad Đurić, koji je kazao da ga i sada zbog svega prolazi jeza.

- Sjedio sam ispred prodavnice sa još nekoliko ljudi kada se začula škripa guma, a zatim i jak udar. Odmah smo svi ustali i prvi sam stigao do mjesta nesreće. Vidio sam po njivi razbacanu dječiju odjeću i malog Gorana kako leži. To me šokiralo. Odmah sam mu pritrčao, uzeo ga u naručje, dozivao ga, ali se nije javljao, a noge su mu bile već hladne. Dok sam njega držao, začuo se glas djevojčice, za koju nisam ni znao da je ispod auta - ispričao je Đurić.

On je dodao da se tad okrenuo i vidio da djevojčica leži ispod automobila.

- Ubrzo smo svi mi koji smo bili tu pritrčali, izvukli je. Vidjelo se da je i vozač “pežoa” teško povrijeđen i izvukli smo i njega. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i odvezla djevojčicu i njega u bolnicu - ispričao je Đurić.

Iz banjalučke bolnice je saopšteno da je djevojčica operisana i da je van životne opasnosti. Navodeći inicijale Maričića rekli su da je on zadobio teške povrede glave i da je trenutno stabilno.

Iz CJB Banjaluka juče je saopšteno da će više detalja o nesreći u Bakincima, ali i onoj u Dovićima kod Laktaša, biti poznato nakon istrage.

- Policija je obavila uviđaj. O svim prikupljenim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio istragu s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima su se dogodile saobraćajne nesreće u Bakincima i Dovićima i odgovornosti učesnika - rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Ovim nesrećama nastavljen je tragični niz stradanja na putevima u BiH posljednjih dana. Tokom proteklog vikenda šest osoba poginulo je u četiri odvojene saobraćajne nesreće na putevima kod Mostara, Posušja i Teslića.

Pregazio brata

Velika tragedija dogodila se nedjelju i u Gračanici, u porodici Mirsada Omerovića, kada je sedmogodišnji dječak vozilom zgazio svog jednoipogodišnjeg brata.

Nesreća se dogodila kada je sedmogodišnjak ušao u otključani BMNj, upalio ga i krenuo unazad. Tom prilikom udario je brata, koji je bio iza vozila.

Dijete je hitno prebačeno u lokalni dom zdravlja, ali, nažalost, nije izdržalo u borbi za život. U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona su kazali da je pokrenuta istraga da bi se utvrdile okolnosti pod kojima je dječak ušao u automobil i upalio ga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana