Pežo završio na golfu i zaštitnoj ogradi

Sanja Amidžić
Pežo završio na golfu i zaštitnoj ogradi

Banjaluka - "Pežo 206" na "golfu 5" i betonskoj ogradi koja dijeli autoput Banjaluka – Gradiška bila je stravična slika saobraćajne nesreće koja se u petak prijepodne dogodila u Trnu kod Laktaša. Na sreću niko nije povrijeđen.

Saobraćajka se dogodila u 10.55 časova. Kako se radi samo o materijalnoj šteti policija nije saopštila ko su vozači i akteri ove nesreće.

Prema riječima očevidaca sudar je bio strahovit o čemu svjedoče i brojne fotografije koje su se brzinom munje u petak proširile društvenim mrežama. Brojni vozači i putnici koji su se u tim trenucima zadesili na licu mjesta željeli su da ovjekovječe "pežoa" na vozilu i zaštitnom zidu.

- Naišao sam ubrzo nakon što se dogodio sudar. Vidim da je bilo strašno. Ne znam kako se to dogodilo ali "pežo" se jednim dijelom bukvalno popeo na "golfa" i razdvajajući betonsku ogradu. Mislio sam da ima i mrtvih ali, hvala dragom Bogu kažu da je sve prošlo bez posljedica po ljude - kazao je jedan od vozača koji se predstavio samo imenom Zoran.

Drugi vozač koji je takođe bio na licu mjesta kaže da nije vidio kako su se vozila sudarila ali prizor nije ni malo prijatan.

- Strašno. Ne znam kako su ovo uspjeli. Po položaju automobila teško je odrediti ko je tu koga udario - kazao je drugi vozač koji nije želio da mu objavimo ime.

Polupana vozila nakon sat uklonjana su sa saobraćajnice.

Na autoputu u Trnu krajem juna ove godine dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je život izgubio Goran Keserović (36) iz Gradiške. On je prema tadašnjim informacijama vozeći "pežoa" velikom brzinom najvjerovatnije udario u bankinu koja razdvaja trake na brzoj cesti a zatim se odbio i udario u stub ulične rasvjete i ispao iz vozila. U ovoj nesreći povrijeđena je i djevojka iz Banjaluke.

Zabilježeno je još nekoliko saobraćajki u BiH. U mjestu Golubinja kod Zenice u petak oko 11 časova teže povrede zadobio je vozač kada je upravljajući kamionom "volvo" sletio sa puta. Jednogodišnje dijete povrijeđeno je u Tekiji kod Mostara kada je "kadet" sletio s puta i udario u drvo. Prema nezvaničnim informacijama "kadetu" je na skretanju "pežo" oduzeo prvenstvo prolaza. Djetetu je ljekaraska pomoć ukazana u mostarskoj bolnici gdje je zadržano na liječenju.

Traktorista

Traktorista A. M. iz Doboja teško je povrijeđen kada se prevrnuo traktor dok je izvlačio šumu u mjestu Donja Paležnica kod Doboja. Slučaj je otkriven kada je u Dom zdravlja Doboj dovezen muškarac sa povredama grudnog koša. Ovaj slučaj prijavljen je policiji a uviđajem je utvrđeno da je nesrećni čovjek povrijeđen kada ga je prignječila kabina usljed prevrtanja traktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana