Пежо завршио на голфу и заштитној огради

Сања Амиџић
Пежо завршио на голфу и заштитној огради

Бањалука - "Пежо 206" на "голфу 5" и бетонској огради која дијели аутопут Бањалука – Градишка била је стравична слика саобраћајне несреће која се у петак пријеподне догодила у Трну код Лакташа. На срећу нико није повријеђен.

Саобраћајка се догодила у 10.55 часова. Како се ради само о материјалној штети полиција није саопштила ко су возачи и актери ове несреће.

Према ријечима очевидаца судар је био страховит о чему свједоче и бројне фотографије које су се брзином муње у петак прошириле друштвеним мрежама. Бројни возачи и путници који су се у тим тренуцима задесили на лицу мјеста жељели су да овјековјече "пежоа" на возилу и заштитном зиду.

- Наишао сам убрзо након што се догодио судар. Видим да је било страшно. Не знам како се то догодило али "пежо" се једним дијелом буквално попео на "голфа" и раздвајајући бетонску ограду. Мислио сам да има и мртвих али, хвала драгом Богу кажу да је све прошло без посљедица по људе - казао је један од возача који се представио само именом Зоран.

Други возач који је такође био на лицу мјеста каже да није видио како су се возила сударила али призор није ни мало пријатан.

- Страшно. Не знам како су ово успјели. По положају аутомобила тешко је одредити ко је ту кога ударио - казао је други возач који није желио да му објавимо име.

Полупана возила након сат уклоњана су са саобраћајнице.

На аутопуту у Трну крајем јуна ове године догодила се стравична саобраћајна несрећа у којој је живот изгубио Горан Кесеровић (36) из Градишке. Он је према тадашњим информацијама возећи "пежоа" великом брзином највјероватније ударио у банкину која раздваја траке на брзој цести а затим се одбио и ударио у стуб уличне расвјете и испао из возила. У овој несрећи повријеђена је и дјевојка из Бањалуке.

Забиљежено је још неколико саобраћајки у БиХ. У мјесту Голубиња код Зенице у петак око 11 часова теже повреде задобио је возач када је управљајући камионом "волво" слетио са пута. Једногодишње дијете повријеђено је у Текији код Мостара када је "кадет" слетио с пута и ударио у дрво. Према незваничним информацијама "кадету" је на скретању "пежо" одузео првенство пролаза. Дјетету је љекараска помоћ указана у мостарској болници гдје је задржано на лијечењу.

Тракториста

Тракториста А. М. из Добоја тешко је повријеђен када се преврнуо трактор док је извлачио шуму у мјесту Доња Палежница код Добоја. Случај је откривен када је у Дом здравља Добој довезен мушкарац са повредама грудног коша. Овај случај пријављен је полицији а увиђајем је утврђено да је несрећни човјек повријеђен када га је пригњечила кабина усљед превртања трактора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана