Петковић прогањао и отео дјевојку због неузвраћене љубави

Небојша Томашевић
Петковић прогањао и отео дјевојку због неузвраћене љубави

Прњавор - Жељко Петковић (28) из Дервенте осумњичен је да је прогањао Сњежану В. из Прњавора, са којом је желио да буде у емотивној вези, а потом ју је отео и аутомобилом одвезао у мјесто Караћ код Прњавора, гдје ју је оставио.

Овај случај десио се 21. децембра, а несрећну дјевојку је пронашла полиција. Петковић је ухапшен шест дана касније. Након саслушања поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва затражио је да Петковићу буде одређен једномјесечни притвор.

- Осумњичени Петковић је С. В. пресрео возилом у улици Владе Винчића у Прњавору те на силу и против њене воље увукао у возило. Одвезао ју је у правцу мјеста Караћ, гдје је пронађена. У претходном периоду осумњичени је против воље оштећене настојао да успостави контакте с њом, што је код ње изазивало тјескобу и страх за безбједност - саопштило је бањалучко Окружно тужилаштво.

Истакли су да Петковића терете за кривична дјела противправно лишење слободе и прогањање.

Према незваничним информацијама, Петковић је био заљубљен у жртву и у више наврата желио је да оствари емотивну везу с њом. Међутим, она га је упорно одбијала.

- Дјевојку је наводно прогањао неко вријеме и покушавао је да јој се приближи и да јој постане близак. Није јој дао мира иако му је она дала до знања да не жели да има љубавну везу с њим - казао је извор близак истрази овог случаја.

Поједини познаници Петковића на друштвеним мрежама су написали да је он одраније познат по сличним инцидентима.

- Он има доста оваквих дјела, а ви тек сад, као, знате за њега. Туче туђу дјецу, дјевојке које немају заштиту. Оне немају оца или брата да их заштите. Када ће овај манијак бити иза решетака? Колико је само пута био приведен, па ништа. Има ли закона за овакве или ће овај силеџија Жељко Петковић наставити овако да се понаша? - написала је на друштвеној мрежи "Фејсбук" Каћа С. коментаришући текст о хапшењу Петковића.

Сличан коментар написала је и Александра Ђ. која је истакла да је жалосно и гнусно да неко прогања дјевојку јер не жели да буде с њим. У полицији и тужилаштву нису жељели да коментаришу ове оптужбе изнесене на Петковићев рачун, а дјевојке које су писале коментаре нису се јављале.

Притвор

Окружно тужилаштво Бањалука упутило је Основном суду у Прњавору приједлог за одређивање притвора Жељку Петковићу. До закључења овог броја "Гласа Српске" тај суд није донио своју одлуку, јер рочиште за одређивање поменуте мјере није било завршено. У суду су казали да ће одлуку саопштити данас. Притвор за Петковића је затражен због бојазни да би на слободи могао поновити кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана