Pet Banjalučana uhapšeno zbog krađe para od vlasnika marketa As

Nezavisne.com
Pet Banjalučana uhapšeno zbog krađe para od vlasnika marketa As

Banjaluka - Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su pet Banjalučana, osumnjičenih da su više puta iz istog folksvagen pasata ukrali novac.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da ih policija tereti da su novac ukrali od vlasnika marketa "As", a da su uhapšeni Boris K. (27), Srđan M. (26), Vlado Č. (27), Žarko B. (39) i Aleksandar K. (26). Oni su "pali" juče u akciji "Market 1", sprovedenoj pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Banjalučani su osumnjičeni da su od 6. juna prošle godine do 11. oktobra iste godine, zajedno i odvojeno, izveli dvije teške krađe, jednu krađu, te da su odvezli auto, a sve je vlasništvo istog čovjeka - vlasnika marketa "As".

Kako se sumnja, oni su uz prethodni dogovor, 12. avgusta prošle godine, u Ulici Slobodana Kusturića, došli do marketa, te iskoristili nepažnju vlasnika i ukrali pasat, kao i novac koji se nalazio u vozilu.

Zatim su, kako se sumnja, vozilo ostavili, nakon što su pokušali da unište tragove. Pasat je tada pronađen i vraćen vlasniku.

Međutim, osumnjičeni su ponovo, 7. oktobra 2016. i 11. oktobra iste godine, iz istog pasata, parkiranog u Ulici Jug Bogdana, ukrali veću količinu novca.

"Opisanim radnjama osumnjičeni su pričinili štetu vlasniku u iznosu oko 40.000 KM", rekli su iz policije.

Ova akcija je izvedena u zajedničkim planskim aktivnostima pripadnika Policijske uprave Banjaluka.

Riječ je o pripadnicima Sektora kriminalističke policije - Odjeljenje za imovinske delikte, prevare i falsifikate, zatim Odjeljenja za opšti kriminalitet, te Policijske stanice za intervencije, kao i policijskih stanica Obilićevo, Lauš i Potkozarje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana