Перовићу смањена казна за убиство коцем

nezavisne.com
Перовићу смањена казна за убиство коцем

Источно Сарајево - Миломир Перовић (59) звани Мића из села Гривци, код Рогатице, осуђен је на шест и по година за убиство рођака Миланка Орашанина (55), а којег је, по пресуди, насмрт ударио коцем.

Осудило га је Вијеће Окружног суда у Источном Сарајеву, у поновљеном поступку, чиме му је за годину смањена раније изречена казна, која је укинута одлуком Врховног суда РС.

Стога је, и против ове, нове пресуде дозвољена жалба другостепеном суду у року од 15 дана.

“Пресудом је оптужени оглашен кривим што је 16. фебруара 2014. године у мјесту Гривци, општина Рогатица, на сеоском макадамском путу, куда је пролазио Орашанин, након краћег обраћања када су се нашли лицем у лице, Орашанина снажно ударио у сљепоочну кост тврдим предметом који је држао у руци”, пише у пресуди.

Додаје се да је Орашанин задобио тешке и по живот опасне повреде у виду нагњечења ткива мозга, прелома костију и базе лобање.

“На тај начин га је убио, јер је смрт наступила непосредно усљед опсежних нагњечења ткива мозга”, пише у пресуди.

У пресуду Перовићу урачунава се вријеме које је провео у притвору. Обавезан  је дјеломично платити кривични поступак, у износу од 5.500 марака.

Подсјетимо, мјештани Гривце су након злочина причали да се Орашанин често свађао с Перовићем, а разлог је жена.

“Орашанин је био умислио да га је супруга оставила због Перовића па га је често нападао због тога. Међутим, истина је другачија. Она га је оставила раније и отишла у Рогатицу, гдје се поново удала и живи са другим човјеком”, рекао је један мјештанин. Мјештани су тада испричали и да су Орашанин и Перовић рођаци, али и поред тога тешких ријечи између њих није недостајало.

“Они су се тог дана по ко зна који пут жестоко посвађали и потукли када су се срели на путу. Ударали су се свим и свачим. Перовић је у једном моменту коцем у сљепоочницу погодио Орашанина и оборио га. Тад су прекинули тучу и разишли се. Међутим, Орашанин је касније подлегао и тек тада је убиство и откривено, а Перовић ухапшен”, испричали су мјештани села Гривци одмах након злочина.

Перовић је у Окружном суду у Источном Сарајеву у мају прошле године био осуђен на седам година и шест мјесеци затвора за ово убиство. Новом пресудом као олакшавајућа околност узета му је чињеница да је убиство починио у самоодбрани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана