Penzioner prijavio vozača autobusa u Banjaluci da ga je udario

Nevena Bunić
Penzioner prijavio vozača autobusa u Banjaluci da ga je udario

Banjaluka - Policija istražuje prijavu incidenta prema kojoj je vozač autobusa “Bočac tursa” B. B. (34) navodno udario putnika Milu Stijakovića (79) u banjalučkom naselju Saračici.

Sve se navodno desilo u utorak prijepodne na liniji šest u samom vozilu javnog prevoza. Prema navodima penzionera Stijakovića, koji je nekada radio u Poljoprivrednoj školi, vozač je udario nogom u stomak. Kako on tvrdi, vozač je nasrnuo na njega kraj vrata autobusa kada je htio da izađe na stanici.

- Nije mi htio otvoriti vrata, ali je na sljedećoj stanici ipak stao i bez razloga me nogom udario u stomak. To mogu potvrditi i svjedoci. Nešto sam mu opsovao i onako potresen izašao sam i pozvao policiju, a potom sam otišao u bolnicu. Srećom nisam teže povrijeđen, ali moram na kontrole. Imam skoro 80 godina, nemam razloga da nekog prvi napadam - ispričao je Stijaković.

S druge strane vozač autobusa tvrdi da nije ni pipnuo Stijakovića.

- Nisam imao nikakav kontakt sa njim i to može potvrditi i 20 putnika koliko ih je bilo u autobusu tog dana. Taj Stijaković me provocirao i opsovao mi je porodicu, a provocira me već duže vrijeme i namjerno izleće pred autobus. Nisam ga ni pipnuo, a tek premlatio. I sljedećeg dana on se vozio u mom autobusu i opet provocirao. Sjeo je na zadnje sjedište i govorio “ja sam dobio batine od vozača”, što nije tačno - kazao je vozač B. B. koji nije želio da mu objavimo puno ime.

Dodao je da Stijaković i drugim vozačima pravi probleme.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da su dobili prijavu i da istražuju slučaj.

- Radimo na utvrđivanju okolnosti i sankcionisanju lica u skladu sa zakonom. S obzirom na to da je istraga u toku i da provjeravamo medicinsku dokumentaciju i utvrđujemo činjenice, za sada ne možemo iznositi detalje - navela je portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

U preduzeću “Bočac turs” su rekli da nisu upoznati sa ovim slučajem, i da za sada ne žele ništa komentarisati.

Kućno liječenje

U Univerzitetski klinički centru RS u Banjaluci rekli su, navodeći inicijale, da je povrijeđeni starac nakon zbrinjavanja pušten na kućno liječenje.

- Pacijent S. M. je u utorak u 12 časova pregledan i zbrinut  - kazali su u UKC-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana