Pastorka od 15 mjeseci tukao do smrti

Nebojša Tomašević
Pastorka od 15 mjeseci tukao do smrti

Podgorica - Državljanin BiH Nermin Šišić (27) iz Tuzle uhapšen je u Podgorici zbog sumnje da je ubio petnaestomjesečnog Pavla Jovovića, sina svoje nevjenčane supruge Jelene (33).

Privedena je i dječakova majka, koju policija tereti za kršenje porodičnih obaveza. Ona nije učinila bilo šta da zaštiti dijete od nasilnika.

Šišiću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

Ovaj par uhapšen je nakon što je u nedjelju iz Dječije bolnice u Podgorici policija obaviještena da im je dovezen dječak sa teškim povredama. Mališanu u trenutku prijema u bolnicu nije kucalo srce, a na njemu su bili vidljivi tragovi nasilja i udaraca. Ljekari su odmah pokušali da reanimiraju mališana i operisali su ga, ali je Pavle preminuo. Sve ukazuje na to da Šišić nije podnosio dječaka i da ga je zbog toga od ranije zlostavljao.

- Za sada se zna da je dijete brutalno pretučeno rukama i nogama . Nakon obdukcije biće poznat uzrok smrti - kazao je ovaj izvor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore potvrdili su da su o ovom slučaju obaviješteni od medicinskog osoblja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici.

Šišić je od ranije poznat policiji. Portal "cdm.me" piše da je već jednom bio iza brave zbog sumnje da je 15. aprila prošle godine pucao prema jednom mladiću kojeg, srećom, nije pogodio. Pucnjava je, međutim, tada bila tek jedan od razloga što je ovaj Tuzlak poslat iza brave. Sumnja se da je mladića udario drškom pištolja po glavi. On je, takođe, 2009. godine opljačkao kancelariju jednog tuzlanskog advokata. Dvije godine nakon toga Šišić je teško ranjen u pucnjavi za koju niko nije odgovarao. Naime, Tuzlak je tada policiji kazao da je riječ o nesrećnom slučaju i da ga je pucnjem iz pištolja slučajno dok su razgledali oružje pogodio poznanik.

Majka Jelena Jovović je juče kazala ljekarima i policiji da je dijete prije mjesec palo i da su odatle modrice po glavi i tijelu, te je tvrdila da su mu tako i zubi polomljeni. To je podgrijalo dodatnu sumnju kod istražitelja, ali i to što nije izgledala potreseno, a na pitanje ko je otac djeteta odgovorila je: "Neznani junak".

Osumnjičeni Nermin Šišić i dječakova majka Jelena Jovović juče su nakon ispitivanja u policiji predati u nadležnost Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Komentari

Mještani Podgorice nakon saznanja o ovom slučaju smatraju da bi neko još morao da odgovara za smrt dječaka. U brojnim komentarima iznesenim na internetu osuđivali su majku i dječakovog očuha, ali i institucije.

- Tužilaštvo treba da ispita šta je radila policija i Centar za socijalni rad. Nemoguće da je dijete maltretirano duže vrijeme, a da niko nije znao, niti je ko to prijavio. Treba sve nadležne institucije javno prozvati za njihov nemar, neprofesionalizam i nerad - jedan je od objavljenih komentara na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana