Паре од јавних прихода узимала себи

Срна
Паре од јавних прихода узимала себи

Бањалука - Полиција је поднијела извјештај надлежном Окружном тужилаштву против Бањалучанке чији су иницијали Г.Е. /29/ која је осумњичена да је узимала новац за регистрацију возила, али није извршавала обавезне уплате на рачун јавних прихода Српске и новац задржавала за себе.

Извјештај су, у оквиру акције "Уплатница", бањалучком Окружном тужилаштву данас поднијели припадници криминалистичке полиције и Одјељења за правне и кадровске послове Центра јавне безбједности Бањалука, за кривично дјело злоупотреба повјерења, речено је Срни у овом центру.

Током ове акције, саслушан је већи број свједока и прикупљени докази који указују да постоје основи сумње да је дјело извршено од 13. јула 2013. до 16. јануара 2015. године на штету рачуна јавних прихода Републике Српске.

Бањалучанка Г.Е. осумњичена је да је као запослена у предузећу за посредовање у продаји и регистрацији возила, с намјером прибављања противправне имовинске користи, уз пуномоћ од власника возила, преузимала новац ради регистрације возила у Центру јавне безбједности Бањалука, те није извршила обавезне уплате на рачун јавних прихода Српске, задржавајући одређене новчане износе за себе.

Осумњичена је приликом регистрације возила прилагала неовјерене штампане уплатнице са наведеним потребним износима по основу уплате пореза на возило, накнаде за водопривреду, Ауто-мото савез и путарину, причинивши за сада утврђену материјалну штету Буџету Републике Српске од око 5.340 КМ.

Припадници ЦЈБ Бањалука, настављају рад на овом предмету.

Срна незванично сазнаје да је извјештај поднесен против Гордане Ернаут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана