Параћин: Убио пријатеља да спере љагу са себе?!

blic.rs
Параћин: Убио пријатеља да спере љагу са себе?!

Параћин - Дијелили су деценијама и добро и зло. Судбина, или нешто друго, тек Параћинци Миленко Николић (56) и његов презимењак Војин (59), који је у недјељу убио друга, па извршио самоубиство, оставили су својим породицама тугу и огорчење.

Шта је претходило трагедији, која је у црно завила њихове најмилије у Текији и Шалудовцу, можда ће заувијек остати тајна. Многи, шапатом, међутим, говоре да је неповјерење међу пријатељима "повукло ороз", а да је све почело због изградње викендице на Пештерцу.

Миленков син Зоран каже да је убица његовог оца "пуних 25 година хљеб са плотне код њега јео".

"Знам само да је Војина полиција прошле недеље саслушавала у вези са трагедијом наше породице од пре две године, када је мој сестрић нагазио бомбу у близини наше и Војине викендице на Пештерцу. Дете је остало без пете. Воја је одбио полиграф, а полиција му је после претресла кућу и одузела оружје. Ваљда није могао да поднесе то што су му оружје одузели, па ми уби оца", говори Зоран за Блиц.

Зоран прича и да је у тренутку убиства био са оцем и тврди да је и сам за мало избјегао смрт. Каже да није било никакве свађе и да је Воја његовом оцу пуцао у груди чим му је пружио кесу коју је Миленко требало да понесе у Аустрију његовој супрузи.

"Рекао је: Јесте, то је та кеса! - одговорио је на питање мог оца и одмах пуцао! Ја сам био у колима и одмах је један метак испалио у мом правцу. Успео сам да изађем, па је он опет пуцао, а онда је сео у кола и одвезао се у правцу Стакларе", видно потресен наставља Зоран, док са мајком Миром и сестрама Светланом и Славицом прима саучешће од родбине, комшија и мјештана Шалудовца.

Са друге стране, Наташа Николић, старија Војинова кћерка, тврди да је њен отац "урадио то што је урадио јер није могао да поднесе да његов најбољи пријатељ може да уопште посумња у њега".

"Радили су заједно, возили су исти аутобус који је купио мој отац. Оставио нам је опроштајно писмо које је тренутно у полицији и у ком је написао да нема никакве везе са том бомбом и да ми сада треба да живимо мирно. Он није ни био осумњичен, само је један од многих који су саслушани, али је то схватио као неку врсту издаје са Миленкове стране. Није могао да живи с тим. Зато је и убио Паћу, како је звао Миленка, па се сам убио, да спере љагу са себе", огорчено говори Наташа.

Она објашњава да је њен отац са собом понио још двије цедуље намјењене полицији, које су нађене након самоубиства.

"Написао је да жели да донира органе. Зато се и убио у близини хирургије. Претходно је паркирао ауто, чучнуо је поред дрвета и убио се", додаје Наташа.

Војин и Миленко су годинама заједно радили у Салцбургу, а онда се Војин крајем прошле године пензионисао и вратио у родну Текију, док је Миленко са супругом наставио живот у Аустрији. У родном Шалудовцу живјели су му син, снаја и унучићи.

Војин ће бити сахрањен у уторак у Текији, док је Миленко на вјечни починак испраћен у понедјељак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана