Pao narko-bos osuđen na 18 godina robije

G. O.
Pao narko-bos osuđen na 18 godina robije

Tuzla - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u petak su na području Tuzle uhapsili Safeta Hrustića (45) na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol Zagreb zbog više krivičnih dijela.

Potjernica je za njim raspisani radi hapšenja i izručenja Hrvatskoj, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ovjera lažnog sadržaja.

Za Hrustićem je Interpol Rim naknadno raspisao potjernicu radi hapšenja i izručenja Italiji zbog nedozvoljenog prometa opojne droge, zbog čega je u odsustvu u toj državi osuđen na 18 godina i sedam mjeseci zatvora.

Hrustića je SIPA uhapsila i 6. januara kada su kod njega pronađena falsifikovana dokumenta na lažno ime, zbog čega su ga procesuirali nadležni sud i tužilaštvo.

- Budući da je za pomenutom osobom ostala na snazi međunarodna potjernica i da su mu u međuvremenu poništena dokumenta sa lažnim identitetom, a samim tim i državljanstvo BiH, stečeni su uslovi za njegovo hapšenje - pojasnili su u SIPA.

On je u petak predat u nadležnost Suda BiH radi ekstradicije.

Hrustić je odranije poznat policijama u regionu zbog teških krivičnih djela. Njegovo pravo ime je Luka Josipović, ali da bi zametnuo trag policiji, promijenio je identitet u Safet Hrustić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana