Пао нарко-бос осуђен на 18 година робије

Г. О.
Пао нарко-бос осуђен на 18 година робије

Тузла - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (SIPA) у петак су на подручју Тузле ухапсили Сафета Хрустића (45) на основу потјернице коју је за њим расписао Интерпол Загреб због више кривичних дијела.

Потјерница је за њим расписани ради хапшења и изручења Хрватској, због сумње да је починио кривично дјело овјера лажног садржаја.

За Хрустићем је Интерпол Рим накнадно расписао потјерницу ради хапшења и изручења Италији због недозвољеног промета опојне дроге, због чега је у одсуству у тој држави осуђен на 18 година и седам мјесеци затвора.

Хрустића је SIPA ухапсила и 6. јануара када су код њега пронађена фалсификована документа на лажно име, због чега су га процесуирали надлежни суд и тужилаштво.

- Будући да је за поменутом особом остала на снази међународна потјерница и да су му у међувремену поништена документа са лажним идентитетом, а самим тим и држављанство БиХ, стечени су услови за његово хапшење - појаснили су у SIPA.

Он је у петак предат у надлежност Суда БиХ ради екстрадиције.

Хрустић је одраније познат полицијама у региону због тешких кривичних дјела. Његово право име је Лука Јосиповић, али да би заметнуо траг полицији, промијенио је идентитет у Сафет Хрустић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана