Panić ubijen hicem u potiljak

Dijana Dujić
Panić ubijen hicem u potiljak

Doboj - Beživotno tijelo muškarca, koje je pronađeno u utorak u Prisadama kod Doboja, identifikovano je i utvrđeno da se radi o Dobojliji Vanji Paniću (28) koji je nedavno ubijen u tom gradu.

Patolog Ljubomir Curkić potvrdio je da je tijelo sa sigurnošću identifikovano, a i članovi Panićeve porodice su bili na prepoznavanju i potvrdili da se radi o njemu.

Panić je identifikovan po odjeći koju je na sebi imao na dan kada je ubijen, kao i po tetovažama i cjelokupnom izgledu.

Curkić je kazao da je obdukcija pokazala da je smrt nastupila trenutno.

- Obdukcijom je utvrđeno da nastradali ima ustrelnu ranu na potiljku glave iznad desnog uva. Pronađeno je zrno u moždanom tkivu. Po karakteristikama povreda smrt je nastupila trenutno - izjavio je Curkić.

Tijelo Vanje Panića pronađeno je u ponedjeljak pokraj makadamskog puta u mjestu Prisade u šahtu za sakupljanje otpadnih voda. Iz dobojske policije saopšteno je da je tijelo pronađeno na dubini od oko dva metra, te da se nalazilo u vodi dubokoj oko 50 centimetara. Panićevo tijelo pronađeno je na lokaciji udaljenoj oko kilometar od mjesta na kojem je 14. septembra pronađen zapaljen "mercedes" koji je koristio Dario Jekić (27), osumnjičen za ubistvo Panića.

Vanja Panić ubijen je 14. septembra oko 5.40 časova na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju. On se tada potukao sa Sebastijanom Simićem, a tuču su unaprijed dogovorili. U tuču se umiješao Dario Jekić koji je pucao iz pištolja Paniću u glavu. Poslije pucnjave svi akteri su se razbježali, a Jekić se zatim vratio, u "mercedes" stavio Panićevo tijelo i odvezao ga u nepoznatom pravcu. Zapaljeni automobil pronađen je istog dana. U međuvremenu, CJB Doboj raspisao je potjernicu za Jekićem, ali on još nije uhapšen. Osim tijela, policija je pronašla i ručna kolica, čija je krađa prijavljena istog dana kada se desilo ubistvo, a kojima je, navodno, Jekić tijelo prevezao od automobila do mjesta gdje ga je bacio.

Iz CJB Doboj saopšteno je da su u prethodna tri dana pripadnici jedinice za podršku klasičnim metodom pregleda terena detaljno pretraživali svaki grm, potok i jamu. Vanja Panić je služio kaznu u zatvoru u Foči zbog pljačke dvije banke, a ubijen je dok je bio na vikend dopustu. Panić će biti sahranjen sutra na groblju u selu Boljanić.*

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana