Pandurević ubio Čarlamu

Nebojša Tomašević
Pandurević ubio Čarlamu

Sarajevo - Optuženi u slučaju "Lutka" Vladimir Pandurević usmrtio je Zorana Goluba Čarlamu u avgustu 2008. godine, rekao je svjedok pokajnik Sead Robović u sudu BiH na suđenju Bojanu Cvijanu i drugima.

Robović je ispričao da su neposredno prije ubistva Čarlame iz Beograda došli Darko Elez i Marko Krajišnik i tražili da bude obavljen neki posao.

- Okupili su Edina Ahmetspahića, Muhameda Ramića i mene te nas pitali da im pomognemo u nekom poslu. Pretpostavili smo da bi se moglo raditi o nekom ubistvu. Pričalo se da Čarlama svako jutro pije kafu u "Sport kafeu", ali tada nismo znali da je on meta - kazao je Robović.

Istakao je da su tek dan kasnije čuli da je ubijen Čarlama, a da su on i Ramić ranije ukrali tablice koje su bile na crnom "golfu 5" korišćenom tokom ubistva Čarlame.

On je rekao da smatra da je Elezu glavni motiv za ubistvo to što je "Čarlama finansirao Đorđa Ždralu".

Robović je još ispričao da je poslije "obavljenog posla" on prvi automobilom išao ispred ostalih i dojavljivao da li je u blizini policija.

- To veče kada je bilo ubistvo odvezli smo se u pravcu Bijeljine. Dok smo se vozili čuo sam Pandurevića kako se hvali da je bio u autu sa Elezom i Krajišnikom. Govorio je: "Skrkao sam ga", i rekao kako je ispalio rafal. Shvatio sam da je on bio taj koji je prvi pucao. Darko nije ništa pričao, samo je tražio te telefone - rekao je Robović i naglasio da im je tada Darko Elez oduzeo mobilne telefone, a vratio motorole koju su koristili za prisluškivanje policije u RS i FBiH.

Prema Robovićevim riječima, poslije toga su se razišli sa Elezom i njegovom ekipom. Robović je kazao da su Elez i njegovi pomagači tokom vožnje na glavama imali perike.

Svjedok Robović takođe je bio optužen u predmetu "Lutka", ali je sa Tužilaštvom BiH potpisao sporazum o priznanju krivice. U maju je osuđen na pet godina zatvora jer je bio pripadnik organizovane grupe koja je od početka 2005. do avgusta 2008. godine počinila više krivičnih djela razbojništava, pranje novca i ubistva.

Zaštita

Svjedok Sead Robović u sudu BiH je svjedočio uz mjere zaštite.

On je tokom svjedočenja bio sakriven iza zavjese da u javnosti ne bi bile objavljene njegove fotografije i kako ga niko u sudnici ne bi vidio.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana