Пандуревић убио Чарламу

Небојша Томашевић
Пандуревић убио Чарламу

Сарајево - Оптужени у случају "Лутка" Владимир Пандуревић усмртио је Зорана Голуба Чарламу у августу 2008. године, рекао је свједок покајник Сеад Робовић у суду БиХ на суђењу Бојану Цвијану и другима.

Робовић је испричао да су непосредно прије убиства Чарламе из Београда дошли Дарко Елез и Марко Крајишник и тражили да буде обављен неки посао.

- Окупили су Едина Ахметспахића, Мухамеда Рамића и мене те нас питали да им помогнемо у неком послу. Претпоставили смо да би се могло радити о неком убиству. Причало се да Чарлама свако јутро пије кафу у "Спорт кафеу", али тада нисмо знали да је он мета - казао је Робовић.

Истакао је да су тек дан касније чули да је убијен Чарлама, а да су он и Рамић раније украли таблице које су биле на црном "голфу 5" коришћеном током убиства Чарламе.

Он је рекао да сматра да је Елезу главни мотив за убиство то што је "Чарлама финансирао Ђорђа Ждралу".

Робовић је још испричао да је послије "обављеног посла" он први аутомобилом ишао испред осталих и дојављивао да ли је у близини полиција.

- То вече када је било убиство одвезли смо се у правцу Бијељине. Док смо се возили чуо сам Пандуревића како се хвали да је био у ауту са Елезом и Крајишником. Говорио је: "Скркао сам га", и рекао како је испалио рафал. Схватио сам да је он био тај који је први пуцао. Дарко није ништа причао, само је тражио те телефоне - рекао је Робовић и нагласио да им је тада Дарко Елез одузео мобилне телефоне, а вратио мотороле коју су користили за прислушкивање полиције у РС и ФБиХ.

Према Робовићевим ријечима, послије тога су се разишли са Елезом и његовом екипом. Робовић је казао да су Елез и његови помагачи током вожње на главама имали перике.

Свједок Робовић такође је био оптужен у предмету "Лутка", али је са Тужилаштвом БиХ потписао споразум о признању кривице. У мају је осуђен на пет година затвора јер је био припадник организоване групе која је од почетка 2005. до августа 2008. године починила више кривичних дјела разбојништава, прање новца и убиства.

Заштита

Свједок Сеад Робовић у суду БиХ је свједочио уз мјере заштите.

Он је током свједочења био сакривен иза завјесе да у јавности не би биле објављене његове фотографије и како га нико у судници не би видио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана