»Palo« sedam provalnika iz Banjaluke

Srna
»Palo« sedam provalnika iz Banjaluke

Banjaluka - Sedam lica uhapšeno je na području grada Banjaluka zbog sumnje da su od 29. oktobra prošle do 20. aprila ove godine počinili 20 krivičnih djela i tako pričinili materijalnu štetu od 20.000 KM, potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Oni su uhapšeni u akciji “Sjenka” poslije pretresa kuća, stanova, pomoćnih objekata i vozila koje koriste.

Policija je izuzela određene odjevne predmete koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela, sim kartice, mobilne telefone, računare, nelegalno oružje i municiju različitog kalibra, rekla je Srni portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Ona je istakla da su uhapšeni osumnjičeni za devet teških krađa, za pokušaj jedne teške krađe i deset prikrivanja, te da će pronađeni predmeti poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Prema njenim riječima, osumnjičeni su za provale u markete i kioske koristili podesni alat, a zatim krali razne vrste cigareta koje su prodavali trećim licima, čime su pričinili protivpravnu imovinsku korist od 20.000 KM.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenima.

Sve dalje mjere i radnje biće preduzimane po instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom je i obavljeno hapšenje.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Aleksandar Vučić /24/, Đorđe Brnić /24/, Jovica Grujić /23/, Nemanja Umjenović / 24/, Vladimir Stanić /28/, Srđan Macanović /24/ i Željko Grubor /24/ iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana