Paleći benzinom roštilj zapalila kćerku

 Paleći benzinom roštilj zapalila kćerku 22.08.2017 10:29 | Sanja Amidžić

Fojnica - Trogodišnja djevojčica iz Fojnice, čiji identitet nije saopšten, umrla je od opekotina koje je zadobila kada je njena majka pokušala da benzinom upali roštilj kod njihove kuće u mjestu Obojak

.U ovoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju, povrede je zadobila i djevojčicina majka. Objema je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Fojnica, a zbog težine povreda trogodišnjakinja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Sarajevo. Uprkos naporima ljekara, ona je izgubila bitku za život u nedjelju u večernjim časovima.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi juče su rekli da o slučaju smrti djevojčice ne mogu iznositi informacije bez odobrenja roditelja.

Prema pričama mještana Obojka, majka je kobnog dana pored kuće iznijela roštilj i pokušala da upali vatru.

- Tragedija! Žao mi djeteta, ali i nesrećne žene. Čula sam da je sa roštiljem donijela i kanister u kojem je bio benzin. Priča se da je počela da ga sipa kako bi se vatra što prije rasplamsala. U neposrednoj blizini bila je djevojčica, koja se igrala. U trenutku kad je sasula benzin na plamen, on je munjevito zahvatio kanister sa gorivom i eksplodirao - ispričala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da je od siline udara plamen zahvatio majku i djevojčicu, koja je tada zadobila teške opekotine po cijelom tijelu.

- Odvezli su ih odmah u bolnicu, ali dijete, nažalost, nije preživjelo. Strašno je to što se dogodilo. Velika tuga za sve - kazala je ista mještanka.

Istraga

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče su rekli da je obavljen uviđaj.

- Čitavu istragu preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Travniku - kazali su u policiji.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica