Палећи бензином роштиљ запалила кћерку

Сања Амиџић
Палећи бензином роштиљ запалила кћерку

Фојница - Трогодишња дјевојчица из Фојнице, чији идентитет није саопштен, умрла је од опекотина које је задобила када је њена мајка покушала да бензином упали роштиљ код њихове куће у мјесту Обојак

.У овој несрећи, која се догодила у недјељу, повреде је задобила и дјевојчицина мајка. Објема је љекарска помоћ указана у Дому здравља Фојница, а због тежине повреда трогодишњакиња је превезена у Универзитетски клинички центар Сарајево. Упркос напорима љекара, она је изгубила битку за живот у недјељу у вечерњим часовима.

У овој здравственој установи јуче су рекли да о случају смрти дјевојчице не могу износити информације без одобрења родитеља.

Према причама мјештана Обојка, мајка је кобног дана поред куће изнијела роштиљ и покушала да упали ватру.

- Трагедија! Жао ми дјетета, али и несрећне жене. Чула сам да је са роштиљем донијела и канистер у којем је био бензин. Прича се да је почела да га сипа како би се ватра што прије распламсала. У непосредној близини била је дјевојчица, која се играла. У тренутку кад је сасула бензин на пламен, он је муњевито захватио канистер са горивом и експлодирао - испричала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Додала је да је од силине удара пламен захватио мајку и дјевојчицу, која је тада задобила тешке опекотине по цијелом тијелу.

- Одвезли су их одмах у болницу, али дијете, нажалост, није преживјело. Страшно је то што се догодило. Велика туга за све - казала је иста мјештанка.

Истрага

У Министарству унутрашњих послова Средњобосанског кантона јуче су рекли да је обављен увиђај.

- Читаву истрагу преузело је Кантонално тужилаштво у Травнику - казали су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана