Пацијент запаљен у кревету?

С. А.
Пацијент запаљен у кревету?

Травник - Полиција истражује како је дошло до пожара у травничкој болници у којем је тешко повријеђен пацијент Одјељења за неурологију и психијатрију Габријел Трбара (33) из Новог Травника.

- Полиција предузима истражне радње како би било утврђено евентуално постојање кривичног дјела почињеног од стране особља болнице, пацијената или треће особе. О овом догађају обавијештено је тужилаштво - рекли су у полицији.

О пожару, који се догодио прошле седмице у ноћи између уторка и сриједе, у јавност су доспјеле двије верзије догађаја. Према пријави из болнице, Трбара се кобне ноћи сам запалио у болничком кревету док породица тврди да је то било немогуће и да је младића неко запалио.

Отац младића Илија Трбара изјавио је јуче за "Глас Српске" да је његов син кобне ноћи био везан каишевима за кревет и није постојала могућност да се сам запали.

- Пацијенте прегледају да ли код себе имају опасне предмете, тако да он није ни могао имати упаљач. Када је избио пожар са Габријелом у соби је било још пацијената. Он је јаукао, али нико од дежурних то није чуо - казао је Трбара. Додао је да је ватра захватила од 40 до 50 одсто тијела младића.

- Изгорјеле су му руке и грудни кош, а ватра је уништила и постељину. Син је након тога превезен у сарајевску болницу и налази се у коми - рекао је Илија и појаснио да је Габријел већ имао операцију и да му је одстрањена десна шака, а питање је да ли ће бити сачувана комплетна лијева рука. Према његовим ријечима, неко је покушао да заташка случај, јер дан послије пожара у болници није било трагова.

- Полиција и тужилаштво о томе нису били обавијештени тако да нису смјели уклањати трагове. Све сам пријавио надлежнима - казао је Трбара.

У травничкој болници јуче су рекли да је до пожара дошло из још неутврђених околности и да су повријеђени један пацијент, као и радник њихове здравствене установе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана