Otkriveni krijumčari migranata sa Kosova

N. T.
Otkriveni krijumčari migranata sa Kosova

Banjaluka - Policija Republike Srpske u okviru međunarodne akcije "Dragon" uhapsila je osam osoba među kojima su šverceri migrantima Zoran Ćirović (35) i Mladen Andžić (36).

U ovoj međunarodnoj akciji na području BiH uhapšeno je 56 osoba zbog organizovanog kriminala trgovine ljudima, krijumčarenja robe te falsifikovanja isprava. Zaplijenjena je veća količina novca i droge.

Iz MUP-a RS, navodeći inicijale, saopšteno je da su Ćirovića i Andžića otkrili kontrolom "sitroena" koji je vozio Ćirović u Ustiprači kod Goražda.

Pregledom vozila nađeno je pet ilegalnih migranata s Kosova, od kojih su četiri bila maloljetna. Tada su Ćiroviću stavljene lisice na ruke, a Andžić je uhapšen kasnije, jer je otkriveno da je Ćiroviću trebalo da javi gdje su policijske patrole.

U okviru ove akcije Granična policija BiH uhapsila je 15 osoba među kojima i nekoliko ilegalnih migranata.

- Jedinica granične policije Velika Kladuša u graničnom pojasu otkrila je četiri državljanina Turske u ilegalnom prelasku granice. Njih je pokušao da prokrijumčari jedan državljanin BiH, koji će biti prijavljen Tužilaštvu BiH. Tri migranta otkrivena su u blizini Drine, a na području Trebinja još pet - rekli su u Graničnoj policiji.

Akciju "Dragon" sproveo je Evropol od 9. do 13. oktobra na području EU, Norveške, Švedske, Moldavije, BiH, Srbije, Kolumbije i SAD. U njoj je učestvovalo 16 policijskih agencija. Tokom akcije kontrolisano je 39.461 lice, 9.138 vozila, šest vozova, 427 autobusa, 850 kamiona i 670 lokacija. Zaplijenjeno je 13.950 evra, 2.900 američkih dolara i "folksvagen džeta", 49.000 dinara, 112 kilograma rezanog duvana i 702 grama droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana