Откривени кријумчари миграната са Косова

Н. Т.
Откривени кријумчари миграната са Косова

Бањалука - Полиција Републике Српске у оквиру међународне акције "Драгон" ухапсила је осам особа међу којима су шверцери мигрантима Зоран Ћировић (35) и Младен Анџић (36).

У овој међународној акцији на подручју БиХ ухапшено је 56 особа због организованог криминала трговине људима, кријумчарења робе те фалсификовања исправа. Заплијењена је већа количина новца и дроге.

Из МУП-а РС, наводећи иницијале, саопштено је да су Ћировића и Анџића открили контролом "ситроена" који је возио Ћировић у Устипрачи код Горажда.

Прегледом возила нађено је пет илегалних миграната с Косова, од којих су четири била малољетна. Тада су Ћировићу стављене лисице на руке, а Анџић је ухапшен касније, јер је откривено да је Ћировићу требало да јави гдје су полицијске патроле.

У оквиру ове акције Гранична полиција БиХ ухапсила је 15 особа међу којима и неколико илегалних миграната.

- Јединица граничне полиције Велика Кладуша у граничном појасу открила је четири држављанина Турске у илегалном преласку границе. Њих је покушао да прокријумчари један држављанин БиХ, који ће бити пријављен Тужилаштву БиХ. Три мигранта откривена су у близини Дрине, а на подручју Требиња још пет - рекли су у Граничној полицији.

Акцију "Драгон" спровео је Европол од 9. до 13. октобра на подручју ЕУ, Норвешке, Шведске, Молдавије, БиХ, Србије, Колумбије и САД. У њој је учествовало 16 полицијских агенција. Током акције контролисано је 39.461 лице, 9.138 возила, шест возова, 427 аутобуса, 850 камиона и 670 локација. Заплијењено је 13.950 евра, 2.900 америчких долара и "фолксваген џета", 49.000 динара, 112 килограма резаног дувана и 702 грама дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана