Отео дјевојку и пријетио јој сјекиром

Невена Бунић
Отео дјевојку и пријетио јој сјекиром

Бањалука - Дамир Јаковљевић (26) звани Шајин ухапшен је због сумње да је 2. октобра киднаповао бившу дјевојку и пријетио јој сјекиром да ће је убити. Разлог за то је прекинута љубавна веза између овог познатог криминалца и двадесетједногодишње жртве.

Како је потврђено у полицији, Јаковљевић је осумњичен да је у понедјељак у 21.30 часова најприје наговорио дјевојку да изађе из куће, а потом је насилно угурао у свој аутомобил "фијат". Током вожње пријетио јој је убиством. 

- Дјевојка је искористила прилику док је осумњичени точио гориво на бензинској пумпи, успјела се ослободити, сакрити и позвати полицију - саопштено је у петак из  Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог.

Извор близак истрази испричао је да је Јаковљевић желио да се помири са дјевојком.

- Међутим, она на то није пристала па ју је младић отео. Он је жртву угурао у аутомобил и одвезао. Приликом точења горива на бензинској пумпи "Гас петрол" у Карађорђевој улици на Лаушу, дјевојка је искочила из аутомобила и побјегла у тоалет, гдје се закључала. Одатле је позвала полицију - казао је извор близак истрази. 

Полиција је недуго затим пронашла напуштени Јаковљевићев "фијат" у Мојковачкој улици у Лазареву.

- У возилу је пронађена сјекира и други трагови важни за доказивање отмице - казао је поменути извор.

Према ријечима радника на бензинској станици "Гас петрола", у аутомобилу су била двојица мушкараца и дјевојка. 

- Један од њих је тражио да наточимо гориво, а дјевојка је плачући истрчала до тоалета, гдје се и закључала. Младићи су, након што су купили двије флаше од по два литра пива, отишли до тоалета гдје је била дјевојка. Лупали су на врата, па су након што су схватили да не могу провалити, сјели у ауто и побјегли. У року од 15 минута дошла је полиција и хитна помоћ, који су помогли шокираној дјевојци - рекао је један од радника који није желио да му објавимо име.

У полицијском извјештају се не помиње да је Јаковљевић имао помагача. О отмици је упознато  Окружно тужилаштво, а полиција ће против Јаковљевића доставити извјештај за кривична дјела противправно лишење слободе и угрожавање сигурности. 

Познати криминалац

Дамир Јаковљевић је одраније познат полицији, а хапшен је више пута за различита кривична дјела са елементима насилничког понашања, међу којима су разбојништва, крађе, тешке крађе, одузимање моторних возила, неовлашћена производња и промет дроге. Још као малољетник довођен је у везу са пословима с дрогом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана