Otac ubio sina na putu iz porodilišta

Nevena Bunić
Otac ubio sina na putu iz porodilišta

Mostar - Miroslav Šimić (56) iz Gruda uhapšen je zbog sumnje da je ubio tek rođenog sina razbivši mu lobanju pored puta u Miljkovićima kod Mostara, gdje ga je nakon ubistva i ostavio, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, Šimić je usmrtio bebu zbog sumnje da mališan nije njegovo dijete.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) saopštili su da je obdukcija tijela bebe pokazala da se radi o nasilnoj smrti.

Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti je teška povreda glave. Majka bebe Mladenka Šimić (25) je nakon ispitivanja u policiji puštena na slobodu.

- Detaljnom istragom koju smo obavili u saradnji sa MUP-om Zapadnohercegovačkog kantona, utvrdili smo da se otac bebe M. Š. dovodi u vezu sa smrću novorođenčeta. Njega terete za ubistvo - naveli su u MUP-u HNK ne navodeći više detalja.

Beba je rođena 2. septembra zdrava i bez ikakvih komplikacija, a nakon nekoliko dana je zajedno sa majkom otpuštena iz Univerzitetske bolnice u Mostaru. Pretpostavlja se da je novorođenče ubijeno i ostavljeno odmah nakon napuštanja bolnice i pri povratku roditelja iz Mostara u Grude.

- Bračni par Šimić je putovao u automobilu zajedno sa dvoje maloljetne djece. Zaustavili su vozilo, a majka je izašla i prošetala sa mališanima. Navodno je otac usmrtio sina udarcem u glavu i nakon toga ostavio ga u žbunju - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Policija je prijavu o nestanku dobila u srijedu, a mjesto na kojem je novorođenče ostavljeno je otkrio otac bebe nakon što je prethodno priveden, kao i majka novorođenčeta. On je policajce odveo do mjesta na putu Mostar - Čitluk, pokazavši im grm u kojem je ostavio tijelo.

Centar za socijalni rad iz Gruda je od bračnog para Šimić oduzeo troje maloljetne djece i smjestio ih u Majčino selo u Međugorju.

- Za porodicu Šimić u centru ranije nije bilo nikakvih prijava, a majka Mladenka je ranije zbog rješavanja porodiljskog odsustva bila u kontaktu sa našom institucijom - rekao je direktor Centra za socijalni rad u Grudama Veselko Pezer i dodao da za 33 godine, koliko se bavi socijalnim radom, nije imao ni sličan slučaj.

Uhapšeni Miroslav Šimić je predat u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Punac prijavio zeta

Prema nezvaničnim informacijama, na brojna pitanja šta se desilo sa bebom, majka je na kraju popustila i priznala porodici šta se desilo. Nakon toga njen otac je prijavio policiji ovo monstruozno ubistvo.

Mještani Gruda u nevjerici govore da ubica zaslužuje najveću moguću kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana