Отац убио сина на путу из породилишта

Невена Бунић
Отац убио сина на путу из породилишта

Мостар - Мирослав Шимић (56) из Груда ухапшен је због сумње да је убио тек рођеног сина разбивши му лобању поред пута у Миљковићима код Мостара, гдје га је након убиства и оставио, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, Шимић је усмртио бебу због сумње да малишан није његово дијете.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона (МУП ХНК) саопштили су да је обдукција тијела бебе показала да се ради о насилној смрти.

Према незваничним информацијама, узрок смрти је тешка повреда главе. Мајка бебе Младенка Шимић (25) је након испитивања у полицији пуштена на слободу.

- Детаљном истрагом коју смо обавили у сарадњи са МУП-ом Западнохерцеговачког кантона, утврдили смо да се отац бебе М. Ш. доводи у везу са смрћу новорођенчета. Њега терете за убиство - навели су у МУП-у ХНК не наводећи више детаља.

Беба је рођена 2. септембра здрава и без икаквих компликација, а након неколико дана је заједно са мајком отпуштена из Универзитетске болнице у Мостару. Претпоставља се да је новорођенче убијено и остављено одмах након напуштања болнице и при повратку родитеља из Мостара у Груде.

- Брачни пар Шимић је путовао у аутомобилу заједно са двоје малољетне дјеце. Зауставили су возило, а мајка је изашла и прошетала са малишанима. Наводно је отац усмртио сина ударцем у главу и након тога оставио га у жбуњу - испричао је извор “Гласа Српске”.

Полиција је пријаву о нестанку добила у сриједу, а мјесто на којем је новорођенче остављено је открио отац бебе након што је претходно приведен, као и мајка новорођенчета. Он је полицајце одвео до мјеста на путу Мостар - Читлук, показавши им грм у којем је оставио тијело.

Центар за социјални рад из Груда је од брачног пара Шимић одузео троје малољетне дјеце и смјестио их у Мајчино село у Међугорју.

- За породицу Шимић у центру раније није било никаквих пријава, а мајка Младенка је раније због рјешавања породиљског одсуства била у контакту са нашом институцијом - рекао је директор Центра за социјални рад у Грудама Веселко Пезер и додао да за 33 године, колико се бави социјалним радом, није имао ни сличан случај.

Ухапшени Мирослав Шимић је предат у надлежност Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК).

Пунац пријавио зета

Према незваничним информацијама, на бројна питања шта се десило са бебом, мајка је на крају попустила и признала породици шта се десило. Након тога њен отац је пријавио полицији ово монструозно убиство.

Мјештани Груда у невјерици говоре да убица заслужује највећу могућу казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана