Otac poginuo u Kolima kod Banjaluke, sin lakše povrijeđen

Nebojša Tomašević
Otac poginuo u Kolima kod Banjaluke, sin lakše povrijeđen

Banjaluka - Državljanin Hrvatske Josip Gagula (54) iz Nove Gradiške je poginuo, a njegov sin Igor (27) lakše je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u subotu naveče u mjestu Kola kod Banjaluke.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da se nesreća dogodila u 19.40 časova kada je "audi A4", koji je vozio Josip Gagula, sletio s puta u provaliju i prevrnuo se. Vozač je poginuo na licu mjesta, a povrijeđeni suvozač je vozilom Službe hitne pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci. Iz ovog centra je saopšteno da je Igor Gagula zadobio lakše povrede i da je pušten na kućno liječenje nakon ukazane pomoći.

U tužilaštvu nisu navodili detalje nesreće, a istakli su da će uzrok biti poznat tek nakon završetka istrage i vještačenja.

- Dežurni tužilac Dijana Kukobat naredila je pokretanje istrage da bi bile utvrđene sve okolnosti nesreće. Naložena je i obdukcija nastradalog s ciljem utvrđivanja uzroka smrti - saopšteno je iz tužilaštva.

Pretpostavlja se da su uzroci tragične saobraćajke neprilagođena vožnja uslovima puta, jer je kolovoz bio mokar i klizav, a vidljivost smanjena zbog guste magle.

- Vozilo se kretalo iz pravca Čađavice prema Banjaluci. Vozač umjesto da prati jednu od oštrih krivina produžio je ravno u provaliju duboku nekoliko desetina metara. Prema tragovima vozilo se prevrnulo nekoliko puta. Na tom dijelu velika je strmina, a krivine su velike, tako da su skoro jedna iznad druge. Malo je nedostajalo da vozilo padne na put koji je na nižem nivou od onog dijela na kojem je sletjelo - kazao je jedan očevidac ne želeći da mu pominjemo ime.

Dodao je da je u vrijeme nesreće bila gusta magla, a put je bio mokar i prilično klizav.

- Vozač je prošao Stričiće. Put prati serpentine i pun je oštrih krivina. Pretpostavljam da je to, u kombinaciji sa nepoznavanjem saobraćajnice, doprinijelo Gagulinom stradanju. Nesreća se desila nakon nekoliko stotina metara ravnog puta. Izletio je na prvoj oštroj krivini na koju je naišao - ispričao je jedan Banjalučanin koji je naišao istim putem nedugo nakon nesreće.

Vatrogasci

Prema riječima jednog od očevidaca saobraćajne nesreće u Kolima, prizor je bio stravičan.

- Vozilo je bilo bukvalno zgužvano. Vatrogasci su ga morali skoro cijelog isjeći da bi izvukli nastradale - kazao je očevidac nesreće ne želeći da mu pominjemo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana