Отац погинуо у Колима код Бањалуке, син лакше повријеђен

Небојша Томашевић
Отац погинуо у Колима код Бањалуке, син лакше повријеђен

Бањалука - Држављанин Хрватске Јосип Гагула (54) из Нове Градишке је погинуо, а његов син Игор (27) лакше је повријеђен у саобраћајној несрећи, која се догодила у суботу навече у мјесту Кола код Бањалуке.

Из бањалучког Окружног јавног тужилаштва саопштено је да се несрећа догодила у 19.40 часова када је "ауди А4", који је возио Јосип Гагула, слетио с пута у провалију и преврнуо се. Возач је погинуо на лицу мјеста, а повријеђени сувозач је возилом Службе хитне помоћи превезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци. Из овог центра је саопштено да је Игор Гагула задобио лакше повреде и да је пуштен на кућно лијечење након указане помоћи.

У тужилаштву нису наводили детаље несреће, а истакли су да ће узрок бити познат тек након завршетка истраге и вјештачења.

- Дежурни тужилац Дијана Кукобат наредила је покретање истраге да би биле утврђене све околности несреће. Наложена је и обдукција настрадалог с циљем утврђивања узрока смрти - саопштено је из тужилаштва.

Претпоставља се да су узроци трагичне саобраћајке неприлагођена вожња условима пута, јер је коловоз био мокар и клизав, а видљивост смањена због густе магле.

- Возило се кретало из правца Чађавице према Бањалуци. Возач умјесто да прати једну од оштрих кривина продужио је равно у провалију дубоку неколико десетина метара. Према траговима возило се преврнуло неколико пута. На том дијелу велика је стрмина, а кривине су велике, тако да су скоро једна изнад друге. Мало је недостајало да возило падне на пут који је на нижем нивоу од оног дијела на којем је слетјело - казао је један очевидац не желећи да му помињемо име.

Додао је да је у вријеме несреће била густа магла, а пут је био мокар и прилично клизав.

- Возач је прошао Стричиће. Пут прати серпентине и пун је оштрих кривина. Претпостављам да је то, у комбинацији са непознавањем саобраћајнице, допринијело Гагулином страдању. Несрећа се десила након неколико стотина метара равног пута. Излетио је на првој оштрој кривини на коју је наишао - испричао је један Бањалучанин који је наишао истим путем недуго након несреће.

Ватрогасци

Према ријечима једног од очевидаца саобраћајне несреће у Колима, призор је био стравичан.

- Возило је било буквално згужвано. Ватрогасци су га морали скоро цијелог исјећи да би извукли настрадале - казао је очевидац несреће не желећи да му помињемо име.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана