Отац монструм бацио бебу у смрт

Невена Бунић
Отац монструм бацио бебу у смрт

Братунац - Зоран М. (28) из Загона код Братунца ухапшен је због сумње да је убио петомјесечног сина, незванично сазнаје “Глас Српске”. Терете га да је бебу бацио на кревет и тако је тешко повриједио, а малишан је преминуо неколико дана након тога у болници у Тузли.

Злочин незапамћен у овим крајевима десио се 24. марта у кући у Загонима код Братунца у којој је Зоран М. живио са невјенчаном супругом.

- Од силине ударца беба је задобила тешке повреде главе, руку и ногу. Малишан је пребачен у болницу у Зворнику, а потом због тешког стања и у Универзитетско-клинички центар у Тузли, гдје је преминуо почетком априла - испричао је извор “Гласа Српске”.

Иако је полиција обавијештена одмах по пријему дјетета у зворничку болницу, истражиоци су били немоћни јер није било познато како је малишан задобио повреде.

Обдукција је показала да је беба умрла од насилних повреда, због чега су алармирани полиција и Окружно тужилаштво у Бијељини. Осумњичени је ухапшен у уторак у Војковићима код Источног Сарајева.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи иницијале, да оца монструма терете за тешко убиство.

- Полицији је пријављено да је у здравствену установу примљена беба која је задобила повреде због којих је неколико дана након тога преминула. З. М. теретимо да је нанио повреде дјетету - саопштили су у Полицијској управи Зворник.

Додали су да раде на утврђивању свих околности и да истрага у овом случају још траје.

- Након испитивања З. М. предаћемо у надлежност Окружног тужилаштва у Бијељини, уз извјештај о почињеном дјелу - навели су у ПУ Зворник.

Нису познате околности како је малишан повријеђен, али по Загонима причају да су свађе у кући Зорана М. биле свакодневица.

- Он и његова супруга често су се свађали и тукли. Не знам како је беба повријеђена. Могуће је и да им је испала из руку док су се њих двоје нагуравали, а могуће и да ју је Зоран у налету бијеса бацио - рекао је један мјештанин Загона који није желио да му објавимо име.

Према незваничним информацијама, Зоран М. је ментално заостао, а његов стриц му је старатељ. Наводно и његова супруга има психичких потешкоћа. Живјели су од пензије за особе са интелектуалним и менталним потешкоћама. Одраније није познат полицији, а како се прича по Загонима, никада није правио проблеме у селу.

Нестали из села

Према причи мјештана Загона, након повређивања бебе нико није видио Зорана М. и његову супругу у селу. Није познато ни гдје је беба сахрањена.

- Она је, наводно, отишла код родитеља у Соколац, али не знамо да ли је и он био отишао за њом - рекао је један мјештанин Загона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана