Отац и син се тукли са рођаком због овце

Невена Бунић
Отац и син се тукли са рођаком због овце

Зворник - Драго Цвјетиновић (79) и његов син Здравко (56) потукли су се са рођаком Драгом Цвјетиновићем (54) у Трновцима код Зворника, а сукоб је, наводно, избио због овце, сазнаје “Глас Српске”.

Рођаци и комшије жестоко су се потукли у понедјељак око 13.30 часова на локалном путу, након чега су сва тројица завршила у болници. Према незваничним информацијама, млађи Драго је први ударио стрица.

- Ударио га је коцем, али је у том тренутку наишао Драгин син Здравко, који је кренуо да одбрани оца. У рукама је држао сјекиру којом је ударио рођака. Настао је општи метеж у којем су се тукли чим су стигли, па су сва тројица тешко повријеђена - испричао је извор близак истрази.

Учесници туче смјештени су у Општу болницу у Зворнику. Према причама које круже по Трновцима, сукоб рођака почео је вече прије крвавог обрачуна када је овца ушла на Здравково имање.

- Наводно је овца млађег Цвјетиновића ушла на имање његовог стрица Здравка. То је наљутило Здравка и његове укућане, па су позвали рођака и жестоко се посвађали, а потом су се и потукли. Наредног јутра опет су се срели и потукли, али не знам ко је почео тучу, то знају само њих тројица - испричала је једна мјештанка Трноваца која није жељела да јој објавимо име.

Мјештани Трноваца тврде да су Цвјетиновићи у лошим односима већ дуже вријеме.

- Драго и Здравко Цвјетиновић су у свађи са рођаком већ двије године, јер се споре због локалног пута. Они траже проширење пута, док им рођак и друге комшије то не допуштају јер би морали рушити ограде - казао је један мјештанин Трноваца који је желио да остане анониман.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи иницијале, да раде на расвјетљавању сукоба и утврђивању одговорности учесника туче.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бијељина. Након комплетирања предмета слиједи подношење извјештаја за кривична дјела тешка тјелесна повреда и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја - навели су у Полицијској управи Зворник.

Изјаве Цвјетиновића о овом крвавом обрачуну јуче нисмо успјели да добијемо.

Пушка и бајонети

Из Полицијске управе Зворник су саопштили да су приликом претреса кућа учесника туче пронашли предмете који су коришћени у сукобу.

Незванично сазнајемо да су у кући и помоћним објектима које користи млађи Драго Цвјетиновић пронађени аутоматска пушка и неколико бајонета.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана