Осумњиченом за убиство Ирене Предојевић биће предложен притвор

Срна
Осумњиченом за убиство Ирене Предојевић биће предложен притвор

Бањалука - Мушкарац, чији су иницијали Г.Ј. из Козарске Дубице који је ухапшен због сумње да је 2005. године убио суграђанку Ирену Предојевић, предат је данас Окружном јавном тужилаштву Приједор које ће му предложити мјеру притвора, потврдио је главни окружни тужилац Младен Митровић.

Он је рекао новинарима да ће о одређивању мјере притвора одлучивати Окружни суд у Приједору.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске саопштено је да су Г.Ј. предали припадници Управе за организовани и тешки криминалитет уз извјештај о почињеним кривичним дјелима тешко убиство и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У саопштењу се додаје да је Г.Ј. јуче ухапшен због основане сумње да је 2005. године починио кривично дјело тешко убиство на нарочито свиреп и подмукао начин над Иреном Предојевић из Козарске Дубице.

“Припадници полиције данас су претресли његову кућу у Козарској Дубици и том приликом пронађена је већа количина оружја, муниције, експлозивних материја и друга борбена средства велике разорне моћи”, наводи се у саопшењу.

Ове активности припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а реализовали су у сарадњи са припадницима Полицијске управе Приједор, а под надзором приједорског Окружног јавног тужилаштва.

Г.Ј. је полицијски службеник у Полицијској управи Приједор и у току је поступак његове суспензије.

Ријеч је о Горану Јеличићу.

Ирена Предојевић (28) убијена је у ноћи између 6. и 7. августа 2005. године када се након ноћног изласка враћала кући, а посљедњи пут је виђена на једној од раскрсница и од тада јој се губи сваки траг.

Породица је ујутро пријавила нестанак, а тијело је пронађено на дивљој депонији у селу Божићи, у близини куће у којој је живјела са родитељима.

Обдукцијом је утврђено да ју је убица задавио, а леђа полио бензином и запалио да би прикрио трагове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана