Осумњичениом за ликвидацију Билећанина Петра Бајчетића већ суде у Србији

Небојша Томашевић
Осумњичениом за ликвидацију Билећанина Петра Бајчетића већ суде у Србији

Бањалука - Миљан Вујовић (35) из Билеће, осумњичен за убиство власника кафића НН у Билећи Петра Бајчетића, још се налази у Србији, гдје се против њега води кривични поступак због других кривичних дјела, потврђено је “Гласу Српске” у Републичком тужилаштву.

- Осумњичени Вујовић је ухапшен 8. јуна у Србији, али још није изручен БиХ због поступка који се против њега тамо води. Тужилаштво не може да против њега подигне оптужницу за дјело које је починио у Републици Српској док не буде изручен - казали су у Републичком тужилаштву.

Појаснили су да Закон о кривичном поступку РС забрањује суђење у одсуству, али нису наводили друге детаље. Вујовић је ухапшен по потјерници у Београду и код њега су пронађене путне исправе Швајцарске и Хрватске са лажним именом. Сазнајемо да га српске власти терете за коришћење фалсификованих докумената и да је због тога против њега покренут поступак.

Вујовић се у бјекству налазио од 19. септембра 2016. године након Бајчетићевог убиства и крио се непуне двије године. Против њега и саучесника Републичко тужилаштво подигло је оптужницу којом га терети да је организовао злочиначко удружење за ликвидацију Бајчетића. 

Према  незваничним информацијама, мотив злочина је то што су се Вујовић и Бајчетић раније сукобили због куповине једног хотела у Гацку. Наводно је након тог сукоба Вујовић чуо да је Бајчетић наручио његову ликвидацију због сумње да му је он запалио возило, па је он испланирао његову отмицу како би га заплашио.

У оптужници против Вујовића је наведено да је план био да Бајчетић буде отет када наиђе путем Билећа - Требиње. Међутим,  Вујовић  је сазнао да Бајчетић неће отићи на пут и да ће остати у Билећи, па је измијенио план. Са непознатим мушкарцем отишао је у Билећу и они су жртву сачекали испред његове зграде у улици Алексе Шантића.

Када је Бајчетић изашао из аутомобила, Вујовић и његов помагач покушали су да га угурају у друго возило. Међутим, он се опирао и у том нагуравању један од оптужених испалио је најмање два хица из пиштоља и погодио Бајчетића у главу и он је је подлегао на путу за болницу у Подгорици. Вујовић и саучесник побјегли су са мјеста злочина “голфом 5” који су запалили у близини Билеће.

Осуђени

Већина чланова злочиначког удружења Миљана Вујовића је у посљедње вријеме правоснажно осуђена због планирања отмице власника кафића НН у Билећи Петра Бајчетића. Ђорђе Радмиловић и Срђан Денда добили су укупно двије године и пет мјесеци затвора због покушаја отмице Бајчетића. Гаврило Бјелица (50) из Билеће правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на годину затвора. Осуђен је и бивши полицајац МУП-а РС Драган Шаренац на шест мјесеци затвора јер је Вујовићу и саучеснику помогао у уклањању трагова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана