Osumnjičeni za ubistvo u Trnopolju na poligrafu

P. Špadić, N. Tomašević
Osumnjičeni za ubistvo u Trnopolju na poligrafu

Prijedor - Policija je u okviru istrage ubistva Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) privela više osoba zbog sumnje da imaju veze sa ovim zločinom, ali niko nije zvanično osumnjičen.

Balić i Redžić su ubijeni u ponedjeljak, 28. jula, nešto iza 23 časa u kafiću "San". Njihova tijela pronašao je vlasnik kafića Irfan Redžić, koji je čuo pucnje. Ubijeni Muharem je pronađen u blizini vrata, a Almir kod frižidera. Načelnik kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić rekao je da policija intenzivno traga za počiniocem ovog dvostrukog ubistva. U okviru istrage policija je obavila više pretresa na području Prijedora.

On je istakao da se kao motiv ovog dvostrukog ubistva isključuje koristoljublje, kao i vjerska mržnja i netrpeljivost.

- Ostali motivi ovog teškog ubistva se provjeravaju. Takođe, provjeravaju se i sve informacije koje se dovode u vezu sa ovim slučajem, a predmeti pronađeni tokom uviđaja poslati su na vještačenje u Banjaluku - rekao je Dukić.

On je dodao da policija provjerava i vezu ovog dvostrukog ubistva sa ubistvom Radovana Grbića, koje je počinjeno na sličan način u aprilu u Rasavcima kod Prijedora.

Prema nezvaničnim informacijama, nije pronađena puška iz koje je pucano na Balića i Redžića.

Izvor blizak istrazi je rekao da je policija na poligrafu ispitala više osoba, a da istraga ide u više smjerova.

- Jedan od smjerova je da se istraži priča da je mogući motiv preljuba i ljubomora jer je Redžić imao ljubavnu aferu. Sumnja se da bi motiv ubistva mogla biti i njegova sklonost ka kocki. Za sada mislimo da je on bio meta napada - rekao je ovaj izvor.

Irfan Redžić je ranije ispričao da je, nakon što je čuo pucnje, pogledao kroz prozor i vidio bijeli automobil koji se udaljavao. On je juče istakao da će, nakon tragedije koja se dogodila, zatvoriti lokal i sa suprugom se vratiti u Austriju, gdje inače živi i radi.

Zajedno sa Muharemom i Almirom u kafiću je određeno vrijeme sjedio Said, polubrat ubijenog Almira. On je ispričao da je iz kafića izašao u tri minuta do 23 časa. Kazao je da kada je odlazio, napolju nije bilo nikoga.

- Pošto mi je kuća u blizini, brzo sam stigao, legao i upalio televizor. U tom trenutku čuo sam rafalnu pucnjavu, a kasnije sam saznao da su ubijeni Almir i Muharem - kazao je Said.

Prema nezvaničnim informacijama, Redžić je odranije poznat policiji jer je prije rata usmrtio suprugu, zbog čega je i odležao kaznu zatvora. Takođe, on je hapšen prošle godine kada je policija kod njega u kući pronašla laboratoriju za uzgoj skanka.

Porodice ubijenih tvrde da njihovi najbliži nisu nikome bili dužni i da ne znaju zašto bi ih neko ubio ovako mučki.+++

Apel

Načelnik kriminalističke policije CJB Prijedor Radomir Dukić zamolio je sve političke subjekte, kao i grupe građana da svojim izjavama ne podižu tenzije jer na taj način štete istrazi.

On je podsjetio da su se i ranije dešavala ubistva lica bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. Naveo je da je policija i tada bila pod pritiskom političara i medija koji su uvjeravali javnost da je riječ o ubistvima iz nacionalne i vjerske mržnje, ali se na kraju ispostavljalo da su ubice bile iste nacionalnosti.

Pismo

Predstavnici bošnjačkih i probosanskih partija iz Prijedora i Novog Grada koji učestvuju u lokalnim i republičkim organima vlasti uputili su juče pismo Radislavu Jovičiću, ministru unutrašnjih poslova RS.

Oni su zatražili da istraga o dvostrukom ubistvu u Trnopolju kod Prijedora bude prioritet u radu resornog ministarstva.

Pismo su potpisali poslanici u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić i Behzad Čirkin, svih pet odbornika bošnjačke nacionalnosti u Skupštini grada Prijedora i predstavnici Savjeta mjesne zajednice Kozarac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana