Осумњичени за убиство у Трнопољу на полиграфу

П. Шпадић, Н. Томашевић
Осумњичени за убиство у Трнопољу на полиграфу

Приједор - Полиција је у оквиру истраге убиства Мухарема Балића (62) и Алмира Реџића (48) привела више особа због сумње да имају везе са овим злочином, али нико није званично осумњичен.

Балић и Реџић су убијени у понедјељак, 28. јула, нешто иза 23 часа у кафићу "Сан". Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцње. Убијени Мухарем је пронађен у близини врата, а Алмир код фрижидера. Начелник криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Приједор Радомир Дукић рекао је да полиција интензивно трага за починиоцем овог двоструког убиства. У оквиру истраге полиција је обавила више претреса на подручју Приједора.

Он је истакао да се као мотив овог двоструког убиства искључује користољубље, као и вјерска мржња и нетрпељивост.

- Остали мотиви овог тешког убиства се провјеравају. Такође, провјеравају се и све информације које се доводе у везу са овим случајем, а предмети пронађени током увиђаја послати су на вјештачење у Бањалуку - рекао је Дукић.

Он је додао да полиција провјерава и везу овог двоструког убиства са убиством Радована Грбића, које је почињено на сличан начин у априлу у Расавцима код Приједора.

Према незваничним информацијама, није пронађена пушка из које је пуцано на Балића и Реџића.

Извор близак истрази је рекао да је полиција на полиграфу испитала више особа, а да истрага иде у више смјерова.

- Један од смјерова је да се истражи прича да је могући мотив прељуба и љубомора јер је Реџић имао љубавну аферу. Сумња се да би мотив убиства могла бити и његова склоност ка коцки. За сада мислимо да је он био мета напада - рекао је овај извор.

Ирфан Реџић је раније испричао да је, након што је чуо пуцње, погледао кроз прозор и видио бијели аутомобил који се удаљавао. Он је јуче истакао да ће, након трагедије која се догодила, затворити локал и са супругом се вратити у Аустрију, гдје иначе живи и ради.

Заједно са Мухаремом и Алмиром у кафићу је одређено вријеме сједио Саид, полубрат убијеног Алмира. Он је испричао да је из кафића изашао у три минута до 23 часа. Казао је да када је одлазио, напољу није било никога.

- Пошто ми је кућа у близини, брзо сам стигао, легао и упалио телевизор. У том тренутку чуо сам рафалну пуцњаву, а касније сам сазнао да су убијени Алмир и Мухарем - казао је Саид.

Према незваничним информацијама, Реџић је одраније познат полицији јер је прије рата усмртио супругу, због чега је и одлежао казну затвора. Такође, он је хапшен прошле године када је полиција код њега у кући пронашла лабораторију за узгој сканка.

Породице убијених тврде да њихови најближи нису никоме били дужни и да не знају зашто би их неко убио овако мучки.+++

Апел

Начелник криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор Радомир Дукић замолио је све политичке субјекте, као и групе грађана да својим изјавама не подижу тензије јер на тај начин штете истрази.

Он је подсјетио да су се и раније дешавала убиства лица бошњачке и хрватске националности. Навео је да је полиција и тада била под притиском политичара и медија који су увјеравали јавност да је ријеч о убиствима из националне и вјерске мржње, али се на крају испостављало да су убице биле исте националности.

Писмо

Представници бошњачких и пробосанских партија из Приједора и Новог Града који учествују у локалним и републичким органима власти упутили су јуче писмо Радиславу Јовичићу, министру унутрашњих послова РС.

Они су затражили да истрага о двоструком убиству у Трнопољу код Приједора буде приоритет у раду ресорног министарства.

Писмо су потписали посланици у Народној скупштини РС Сенад Братић и Бехзад Чиркин, свих пет одборника бошњачке националности у Скупштини града Приједора и представници Савјета мјесне заједнице Козарац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана