Osumnjičeni za šverc droge pali u akciji Klub 2 na spavanju

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni za šverc droge pali u akciji Klub 2 na spavanju

Banjaluka - Devet osoba uhapšeno je u akciji “Klub 2” zbog šverca narkotika i zelenašenja, a zaplijenjeno je više od šest kilograma narkotika, među kojima i hašiš, veoma rijetka droga na ovim prostorima, potvrđeno je “Glasu Srpske” u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, privedeni su: Ognjen i Ozren Savić, Draško Romić, Dušan Babić, Stefan Pavlović, Aleksandar Savić, Igor Radošević, Darko Vrančić i Marko Mihajlović. Policija ih tereti za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga, a jednog osumnjičenog za zelenašenje. Prema našim informacijama, terete ih da su duže vrijeme švercovali skank, hašiš i spid na području banjalučke regije.

Akcija “Klub 2” počela je juče u ranu zoru na širem području Banjaluke, a neki od osumnjičenih zatečeni su na spavanju i uhapšeni u donjem vešu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je da je u okviru akcije pretreseno 15 lokacija na širem području Banjaluke.

- Tokom akcije pronađeno je i oduzeto oko četiri kilograma hašiša, dva kilograma skanka, 4,47 grama kokaina i šest tableta ekstazija. Zaplijenjeni su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela - rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović ne navodeći više detalja.

Ona nije mogla da kaže identitet osumnjičenih niti koga terete za zelenaštvo i zašto, a koga za šverc narkotika.

Većina uhapšenih nije ranije hapšena zbog šverca narkotika niti su poznati po činjenju krivičnih djela. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” nisu bili ispitani. Akcija “Klub 2” nastavak je akcije “Klub” u kojoj je početkom juna uhapšeno 11 osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga i navođenje na prostituciju. Nakon ispitivanja šestoro ih je pušteno na slobodu, dok je Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor Srđanu Boškovu (36), Lei Dokmanović (19), Naili Kapi (20) i Ameru Isakoviću (20), osumnjičenima za trgovinu drogom i omogućavanje konzumiranja droge. Tada su lisice na ruke bile stavljene i Marinku Marjanoviću i Draganu Jelači zbog sumnje da su od 2017. do 2019. iskorišćavali psihičku nezrelost i loše porodične prilike štićenica Dječijeg doma “Rada Vranješević” te ih navodili i podsticali na prostituciju.

Cilj

MUP Republike Srpske saopštio je da je cilj akcije “Klub 2” razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom prodajom opojnih droga i zelenaštvom.

Istakli su da je akcija izvedena pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva u saradnji s Policijskom upravom Banjaluka.

Uhapšeni predati Tužilaštvu

Osam od ukupno devet uhapšenih u akciji kodnog naziva “Klub dva” predato je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a tužilac će poslije saslušanja donijeti odluku da li će im biti predložen pritvor.

Tužilaštvu su predati: Ozren Savić (28), Draško Romić (27), Dušan Babić (48), Igor Radošević (43), Aleksandar Savić (30), Darko Vrančić (36), Stefan Pavlović (28) i Marka Mihajlovića (29), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili  krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Oni se sumnjiče da su u proteklom vremenskom periodu do 17. juna, od za sada nepoznatih lica, vršili nabavku i preprodaju opojnih droga (marihuana,kokain, hašiš i ekstazi) korisnicima na području Grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana