Osumnjičeni za silovanje na slobodi

Agencije
Osumnjičeni za silovanje na slobodi

Doboj - Dragan Š. iz sela Ljeb kod Doboja, koji se sumnjiči da je oteo i silovao dvadesetosmogodišnju ženu sa kojom je bio u vezi, uz saglasnost tužilaštva pušten je juče da se brani sa slobode, rekli su u policiji, navodeći njegove inicijale.

Iz dobojskog Okružnog tužilaštva su saopštili da će, nakon što policija dostavi izvještaj protiv osumnjičenog, odlučiti koje će mjere preduzeti u daljem toku postupka. Rekli su da se on za sada tereti za silovanje i nasilničko ponašanje.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan Š. i žrtva su bili ljubavnici oko godinu. Od mještana sela Ljeb moglo se čuti da je žrtva silovanja u vrijeme dok je bila u vezi sa Draganom bila udata.

- Dragan je dosta stariji od žrtve i ima odraslu djecu. Oni su dugo bili ljubavnici i to se u selu znalo. Dragan se razveo od žene upravo zbog te ljubavne afere - rekao je jedan mještanin Ljeba ne želeći da se predstavi.

Dragan Š. je svoju ljubavnicu navodno oteo u subotu uveče na lokalnom putu Prnjavor - Jelah.

- Presreo je njen automobil i zaustavio ga. Otvorio je vrata i vukući oštećenu zajedno sa njenim djetetom ugurao u svoj automobil. Ona ga je zamolila da odvede dijete kući, na šta je on pristao pod uslovom da poslije razgovaraju - navedeno je u policijskom izvještaju.

Pošto se oštećena nije pojavila u dogovoreno vrijeme,  osumnjičeni je oko 22 časa otišao do njene kuće.

- Zatekao je u dvorištu i potom je ponovo nasilno uvukao u svoje vozilo. Poslije toga je odvezao svojoj kući u susjedno selo i navodno silovao - rekao je izvor blizak istrazi.

Dragan je ovo uradio jer ona nije željela da sa njim ostane u ljubavnoj vezi, a prijetio je i samoubistvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana