Осумњичени за напад зољом предат Тужилаштву

nezavisne.com, srna
Осумњичени за напад зољом предат Тужилаштву

Бањалука - Александар Радић (42) из Челинца, који је ухапшен због испаљивања зоље на зграду “Аграма” у Бањалуци, предат је Окружном јавном тужилаштву Бањалука, потврђено је “Независним”.

Након што Радића саслуша тужилац, одлучиће да ли ће затражити да за осумњиченог буде одређен притвор.

Подсјетимо, раније је Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, рекао да је ДНК анализа показала и у потпуности потврдила да се Радићев ДНК слаже са оним који се налазио на испаљеној зољи.

“Тако да се неспорно ради о лицу које је ту зољу и користило. Уз њега имамо сазњања о најмање још једном лицу које је учествовало у том случају”, рекао је Лукач.

Александар Радић починио више кривичних дјела за која је правоснажно осуђиван

Четрдесетдвогодишњи Александар Радић из Челинца, који је ухапшен јер је испалио “зољу” на зграду Концерна “Аграм” у бањалучком насељу Борик, извршио је до сада више кривичних дјела за која је правоснажно осуђиван, сазнаје Срна.

Према сазнањима Срне, Окружни суд Бањалука осудио је Радића 2003. године на осам мјесеци затвора због кривичног дјела тешка крађа.

Основни суд Бањалука 2013. године осудио га је за тешку крађу на четири мјесеца затвора, а 2012. године Основни суд у Котор Варошу за изнуду у покушају и тјелесну повреду осудио га је на новчану казну у износу од 3.500 КМ.  

Године 2007. Основни суд Бањалука осудио је Радића на казну затвора у трајању од седам мјесеци, условно двије године и новчану казну од 500 КМ за кривично дјело насилничко понашање и напад на службено лице у вршењу службене дужности. Кривично дјело извршено је на подручју општине Челинац.  

Радића је 2015. године Општински суд у Јајцу осудио на казну затвора у трајању шест мјесеци, условно годину и три мјесеца за кривично дјело припремање кривичног дјела у вези са кривичним дјелом тешка крађа према Кривичном закону ФБиХ.  

Ово кривично дјело извршено је у септембру 2012. године у мјесту Булићи, засеок Забраје, општина Јајце.

Према сазанањима Срне, Радићу је Основни суд Бањалука 1990. године изрекао васпитну мјеру судски укор за почињено кривично дјело тешка крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана