Osumnjičeni Sulejmanović se ne sjeća da je ubio Selmana

Nebojša Tomašević
Osumnjičeni Sulejmanović se ne sjeća da je ubio Selmana

Sarajevo - Dalibor Sulejmanović (31) koji je osumnjičen da je iz automatske puške ubio svog poznanika Harisa Selmana (23) prilikom hapšenja bio je pijan i nije se sjećao ubistva.

On je nakon saslušanja u policiji u petak predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" u petak njegovo saslušanje nije bilo završeno, pa nije poznato da li mu je predložen pritvor.

Sulejmanovića policija tereti da je Selmana ubio u četvrtak ispred devastirane zgrade stare željezničke stanice u ulici Emira Bogunića Čarlija u sarajevskom naselju Ilidža.

On je prilikom hapšenja imao 2,5 promila alkohola u krivi i tada je  tvrdio da se sjeća da je kobne večeri uzeo pušku, ali se ne sjeća da je nekog ubio. Međutim, očevici ubistva su ga prepoznali, a navodno je u jednom trenutku čak i priznao ubistvo.

Sulejmanović je Selmana usmrtio hicem u leđa iz automatske puške iz koje je na njega ispalio kraći rafal.

Motiv ovog ubistva u policiji nisu mogli da kažu, ali prema nezvaničnim informacijama sumnja se da su se Sulejmanović i Selman tu noć svađali. Istragom je utvrđeno da je poslije ubistva neko Selmanovo tijelo odvukao u grmlje pored objekta i ostavio ga na jorganu. Policija istražuje da li je to učinio Sulejmanović ili neko drugi.

Obduckijom tijela ubijenog Selmana utvrđeno je da mu je hitac prošao kroz tijelo, ušao na leđima, a izašao na stomaku.

Poslije zločina Sulejmanović je pobjegao i sakrio se u nekom devastiranom objektu kod zgrade pošte na Ilidži.

Nekoliko časova nakon ubistva policija je privela Aišu, Roberta i Ramba S. koji su stanovali u devastiranoj zgradi stare željezničke stanice u blizini mjesta ubistva. Tokom njihovog ispitivanja otkriveno je da je Selmana ubio Sulejmanović.

Leš ubijenog Selmana je u četvrtak ujutro otkrio jedan od prolaznika koji je krenuo na posao te je obavijestio policiju.

Puška

Prilikom hapšenja Dalibora Sulejmanovića policija je u devastiranom objektu u ulici Hrasnička cesta pronašla dvije automatske puške.

Pronađen je i okvir sa osam metaka kalibra 7,62 milimetra.

Postoji sumnja da je jednu od pronađenih pušaka Sulejmanović koristio prilikom ubistva Harisa Selmana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana