Osuđenik se objesio u zatvorskoj radionici KPZ Foča

Radmila Đević
Osuđenik se objesio u zatvorskoj radionici KPZ Foča

Foča - Zatvorenik Kazneno-popravnog zavoda Foča Savo Todorović (51) iz Teslića objesio se u zatvorskoj radionici.

Fočanskoj policiji je u utorak, u 14.40 časova, prijavljeno da je jedan od štićenika izvršio samoubistvo u prostorijama upravne zgrade KPZ-a. 

- Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje. Uviđaj su izvršili policijski službenici i ljekar mrtvozornik - rečeno je u Policijskoj upravi u Foči. 

Istragom će biti utvrđeno zašto je Todorović odlučio da digne ruku na sebe.

- On je bio vrlo primjeran osuđenik, sa odličnim vladanjem, vrijedan i nikada nije pravio bilo kakve probleme. Bio je u radionici, jer je vrlo često radio dobrovoljno. Iskoristio je neki kanap od paketa tu u radionici i uz pomoć njega se objesio. Pronašao ga je jedan od stražara. Kada je došao već je bilo kasno za bilo kakvo spasavanje Todorovića - priča izvor blizak istrazi. 

U fočanskom zavoru Todorović je, kako nezvanično saznajemo, služio sedmogodišnju kaznu za ubistvo i već je bio odslužio skoro četiri godine. 

- Uskoro je čak trebalo da dobija i povremene izlaske vikendom, jer je odslužio poprilično dosta kazne, kao i zbog svog dobrog vladanja, tako da nikome nije jasno zašto bi to uradio, kada je već imao tako solidnu situaciju. Ni sa kim nije bio u svađi, niti u bilo kakvoj zavadi, uvijek miran i staložen - dodao je naš izvor. 

Nezvanično saznajemo da bi motiv Savinog samoubistva mogli biti nesređeni porodični odnosi. 

- Imao je nekih porodičnih problema, ali uglavnom o tome nije pričao. Mora da ga je to mučilo. Bio je oženjen, imao je ženu i djecu. Inače je rodom iz Tešnja, a živi u Tesliću - kazao je naš izvor. 

Od uprave fočanskog zatvora juče nismo mogli dobiti komentare, jer niko nije odgovarao na telefonske pozive. 

Tijelo Todorovića juče je prevezeno pogrebnim vozilom u Teslić, gdje će biti sahranjen. 

Bez obdukcije

Tijelo preminulog Todorovića, nakon što je konstatovana smrt, prebačeno je u mrtvačnicu Univerzitetske bolnice u Foči. 

- Nije rađena obdukcija, jer je sve bilo jasno, samo spoljni pregled tijela. Na tijelu nije bilo nikakvih tragova nasilja, smrt je nastupila vješanjem - saznajemo iz izvora bliskih istrazi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana