Osuđenik iskočio kroz prozor toaleta

N. T. - R. Đ.
Osuđenik iskočio kroz prozor toaleta

Foča - Abdulah Berbić (67), koji izdržava kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistva Rade Dojčinović, uspio je da pobjegne iz Univerzitetske bolnice u Foči tako što je iskočio kroz prozor toaleta, saznaje “Glas Srpske”.

Prema riječima izvora bliskog istrazi, ovaj bjegunac, koji je bio svega nešto više od dva časa na slobodi, uhapšen je u napuštenoj kući u selu Mijakovići kod Foče.

- Berbić je pobjegao iz bolnice u srijedu oko 18 časova, a uhapšen oko 20.30 časova. Bio je na Internom odjeljenju, koje se nalazi u prizemlju zgrade. Zatražio je da ide u toalet, ali je to zloupotrijebio, pa se popeo na radijator u toaletu,  otvorio prozor i iskočio - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da su njegov bijeg čuvari brzo primijetili, pa je alarmirana policija.

- Blokiran je širi dio grada i više patrola je krenulo u potragu za njim. On je ubrzo lociran i ponovo vraćen u bolnicu, a zatim i u zatvor - kazao je ovaj izvor.

U KPZ Foča saznajemo da je protiv Berbića pokrenut disciplinski postupak u kojem će biti odlučeno da li će biti kažnjen. Rukovodstvo zatvora je Ministarstvu pravde RS predložilo da ovaj zatvorenik bude smješten na odjeljenje sa pojačanom bezbjednošću na period od pola godine. Odluku o tome donijeće ministar pravde. Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da im je bijeg prijavljen u srijedu oko 19 časova.

- Za osumnjičenim A. B. je odmah pokrenuta potraga i on je uz saradnju sa službenicima KPZ Foča ubrzo otkriven. Vraćen je u bolnicu, gdje mu je ukazana pomoć, a zatim smješten u prostorije KPZ Foča - saopšteno je u policiji.

Osim zbog ubistva, Berbić je ranije više puta osuđivan, a poznat je po krivičnim djelima. Berbić je Radu Dojčinović ubio 19. septembra 2015. godine. Prije toga ju je pratio, a usmrtio ju je ispred njene kuće, gdje ju je zatekao kako pije kafu, ispalivši u nju dva hica iz pištolja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana