Осуђени за дрогу пријетио тужиоцу

Н. Т.
Осуђени за дрогу пријетио тужиоцу

Бањалука - Огњен Бранковић (38) звани Жорж, који је неправоснажно осуђен на пет година затвора због шверца наркотика, ухапшен је у петак због пријетњи републичком тужиоцу Драгици Глушац.

Инцидент се десио у Врховном суду РС након рочишта у поступку против Бранковића и још пет особа осуђених на укупно 25 година затвора због трговине наркотицима. Како сазнајемо од очевидаца, Бранковић је тужиоцу Глушац, између осталог, рекао: “Курво, шта гледаш, марш тамо.”

- Погрдне ријечи тужиоцу је упутио након што је изашло судско вијеће, а брзо су реаговали судски полицајци па је смирена ситуација - казао је очевидац.

Бранковића су ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС. Из МУП-а је, наводећи његове иницијале, саопштено да га терете за кривично дјело напад на судију или јавног тужиоца.

- Б. О. теретимо да је 22. маја у просторијама Врховног суда РС, послије рочишта на којем је био присутан због кривичног дјела производња и промет дроге, изрекао пријетње поступајућем тужиоцу. Пријетње су у вези са обављањем тужилачке функције у поменутом предмету. Осумњичени је предат у надлежност Републичког јавног тужилаштва, гдје ће бити саслушан и одлучено о евентуалном захтјеву за једномјесечним притварањем - саопштено је из МУП-а РС.

Бранковића је на пет година затвора осудио бањалучки Окружни суд у јануару ове године јер је био дио организоване групе која је од јуна 2015. до марта 2017. године продавала кокаин на подручју Бањалуке. Према пресуди, његова улога је било набављање дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана