Oštetio vatrogasno društvo u Kotor Varoši za 10.600 KM

Srna
Oštetio vatrogasno društvo u Kotor Varoši za 10.600 KM

Kotor Varoš - Policija je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas podnijela izvještaj protiv muškarca iz Kotor Varoša čiji su inicijali N.S. /55/ koji je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetio Vatrogasno društvo iz tog mjesta za 10.600 KM.

N.S. se sumnjiči da je zajedno sa licem čiji su inicijali N.P. /37/ iz Kotor Varoša izvršio i krivično djelo podnošenje lažne poreske prijave, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.


Osumnjičeni N.S. je, obavljajući poslove vršioca dužnosti starješine Vatrogasnog društva Kotor Varoš čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, od 1. januara do 31. decembra 2015. godine prekoračio granice svog ovlašćenja i zaprimio novčana sredstva po osnovu ugovora o zakupu poslovnih prostorija i zatim ih dijelio na ime toplog obroka za sebe i svoje radnike.

On je na ovaj način počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, jer je topli obrok već bio isplaćen pričinio materijalnu štetu društvu u iznosu oko 10.600 KM.

N.S. se sumnjiči da je zajedno sa N.P. od 1. januara 2015. godine do 30. novembra 2017. godine Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi Republike Srpske dostavio mjesečne prijave sa netačnim podacima za zaposlene, navode iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana